Eğitim toplantısına Bölge Müdürü Mehmet Aksoy, Bölge Müdür Yardımcısı Raif Atayık, Tedarik Pazarlama Yönetmeni Mustafa Aslan, Konya Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Fikret Akınerdem,Prof. Dr. Kazım Çarman, Prof. Dr. Levent Ünlü, Dr. Rahim Ada, Birecik ve Afşin Tarım Kredi Kooperatiflerine ortak olan ve aspir üretimi yapan çiftçiler ile kooperatif ziraat mühendisleri ve aspir alımı yapan özel şirket yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında Bölge Müdürü Mehmet Aksoy, eğitimin, aspirin üretimden sonraki ekonomik değeri ile ilgili bir süreç olacağını ifade ederek; “Aspir kuru tarıma yönelik bir üründür. Kısa bir süre zarfında hasat edilmekte bundan dolayı da hem çiftçilerimize hem de milli ekonomiye önemli katkılar sağlamaktadır. Bu eğitime hem kooperatiflerimizin hem de çiftçilerimizin gereken önemi ve hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımız devam edecektir. Alınan bu eğitiminin süreçlerini birebir takip ederek ortaklarımıza yönelik aspir üretimi ile ilgili gerekli bütün bilgileri sunacağız.” dedi.

Toplantıda aspir üretimi, desteklemeleri hakkında bilgi veren ve ülkemizin en büyük ithalat kalemlerinden birinin enerji olduğunu, bunun aspir üretimi ile önemli ölçüde kapanabileceğini kaydeden Prof. Dr. Fikret Akınerdem ise; “Tarım Kredi Kooperatiflerinde sözleşmeli üretim modeli ile üretim alanları arttırılabilir. Bu toplantılarda amaç, çiftçilerin aspir üretimi hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, ayrıca sanayi ile üreticiyi bir araya getirerek çiftçinin ürettiği ürünü nereye satacağı konusunda bilgi sahibi olmasını, böylelikle tarımda en önemli sorunlardan olan pazarlama sorununun ortadan kaldırılarak çiftçilerin tereddütsüz bir şekilde üretim yapmalarını sağlamaktır.”