Bir önce ki yazımıza yersiz manada partizanca yaklaşan tarım emekçisi dostları anlamakta güçlük çekiyorum.

Belki hata bende, konuyu aydınlatıcı yazamamış olabilirim. Bir daha ve daha açık yazıyorum madem öyle.

Bizden istenen üretim ekonomisine yön veren kurullarda mecralarda ve dolayısıyla siyasi ortamlarda hak arayışınıza yardımcı olmamızsa, benden daha iyi bildiğiniz çiftçiliği öğretecek bilgi ve deneyimde ben sizden yetersiz kalırım. Onun için benden daha iyi bildiğiniz çiftçilik hakkında ahkâm kesmeyi sizin karşınızda kendime yakıştıramam.

Seçim arifesinde tüm sektörlere vaatler havada uçuşuyor ama ne hikmetse bir tek tarımı ve çiftçinin sıkıntılarını kimse görmüyor.

Başbakan açıklıyor seçim öncesi ziraat bankası konut projelerinde faizleri geri çekerek inşaat sektörü duran çarkları tekrar döndürmeye başlayacak yine devam ediyor vergi affı, barışı getirilecek.

Ziraat bankasının kuruluş amacı ve gayesi belli tarımın kalkınmasına ucuz faizli kredilerle destek olmak ve tarımın rekabet edile bilir bir seviyeye taşınmasını sağlamak, ancak görünen o ki Haymanalı çiftçinin ineğinin haciz edilmesi, sütlerini satamaması, milyonlarca kredi takibine düşen çiftçi ne yazık ki hükümetin gündeminde yok. Vergi affını ''zarar ettim'' kelimesini kullanan holding sahiplerine gözünü kırpmadan yapan iktidar ürettiğinin karşılığını alamayan, çalışmaktan da yılmayan ama yine de ZARAR etmekten kurtulamayan çiftçiye ALINTERİ AFFINI yapmayan iktidardan hesabı bugün sormayacağız da ne zaman soracağız?

Şeker fabrikalarını satıyorsunuz kaynak nereye harcanıyor tarıma mı? Nereye harcanıyor kardeşim, çiftçinin malını satıp köylüye ne destek vaat ediyorsunuz?

Bir medya kurumu adı ZİRAAT olan bir bankadan kredi kullanarak başka bir medya kuruluşunu satın alıyor. Ziraat Bankası sizin arka bahçeniz mi sayın iktidar sahipleri. Köylünün olanı köylüye verin yoksa bu düzeni ayakta tutan köylü yıkılırsa düzen yıkılır.

Böyle adaletsizlik olmaz. Ziraat Bankası ile holdingleri daha fazla zengin edeceğinize milletin efendisi olan köylünün kalkınmasına destek olun.