Trakya Birlik Genel Müdürlüğü ile Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Tek-Gıda İş Sendikası arasında devam eden ve Entegre Tesisler ile Karacabey Yağ Fabrikasında çalışan 519 sendikalı personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Koop İş Sendikası arasında devam eden ve Trakya Birlik Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlükleri ve bağlı 48 Kooperatifte çalışan toplam 426 sendikalı personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Trakya Birlik Genel Müdürlüğünde 21 Ocak Çarşamba günü ilk önce Tek-Gıda İş Sendikası yetkilileri ile bir araya gelen Trakya Birlik Yetkilileri 01.08.2014- 31.07.2016 dönemini kapsayan ve Entegre Tesisler ile Karacabey Yağ Fabrikasında çalışan 519 sendikalı personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi üzerinde mutabakata vardılar. Görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanmasına müteakip, Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen başkanlığında Trakya Birlik Yetkilileri ve Mustafa Akyürek başkanlığında Tek-Gıda İş Sendikası Yetkilileri Toplu İş Sözleşmesini imzaladılar.

Tek Gıda İş Sendikası ile atılan imzaların ardından aynı gün Koop İş Sendikası Yetkilileri ile de bir araya gelen Trakya Birlik Yetkilileri 01.08.2014- 31.07.2016 dönemini kapsayan ve Trakya Birlik Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlükleri ve bağlı 48 Kooperatifte çalışan toplam 426 sendikalı personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi üzerinde mutabakata varırken, görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanmasını müteakip Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen başkanlığında Trakya Birlik Yetkilileri ve Eyüp Alemdar başkanlığında Koop-İş Sendikası yetkilileri Toplu İş Sözleşmesini imzaladılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, 'Tek Gıda-İş ve Koop-İş Sendikaları ile iki yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmelerinin 01.08.2014-31.01.2015 tarihlerini kapsayan ilk altı aylık döneminde, tüm sendikalı çalışanlara belirlenen net tutarda ödeme yapılacaktır. 01.02.2015 tarihinden itibaren ise belirlenen orandaki ücret artışları ücretlere yansıtılacaktır. Ayrıca ücretler dışında çeşitli sosyal yardım ödemelerinde artışlar yapılmıştır.İşveren olarak elimizdeki imkanları sonuna kadar zorlayarak çalışanlarımıza işyeri şartları çerçevesinde verebileceğimiz en iyi ücreti verdik.Yeni toplu iş sözleşmelerinin hayırlı olmasını dilerim" dedi.

TARIMDAN HABER