İmza töreninde konuşan Poyraz, Tarım Kredi Kooperatifleri olarak, ortakların ürettiği ürünleri değerinde pazara ulaştırma noktasında sorumluluklarımızı artırma gayretinde olduklarını söyledi. Poyraz “Bugün Oba Makarna ile imzalayacağımız işbirliği protokolü çok önemli. Bizim zaten yapmaya çalıştığımız, Tarım Kredi Kooperatifleri olarak hedeflerimize yaklaşma noktasında bizi daha güçlü kılacak. En başta da bir taraftan Tarım Kredi bir taraftan da ilgili firma kendini bu konuda rahat hissederken, esas kazançlı çıkacak olan çiftçilerimiz olacak. Çünkü çiftçilerimiz dönem sonunda ürettiği ürününü satma noktasında, pazara ulaştırma noktasında herhangi bir kaygı yaşamayacak. Zaten tarım sektöründe sözleşmeli üretim modeli geliştikçe, yani tüketim tarafı ile üretim tarafı arasındaki bağ güçlendikçe hem arz talep dengesi noktasındaki dengesizliklerin giderilmesi hem de tarım sektöründeki fiyatlandırma dengesizlikleri giderilmesi noktasında önemli bir sorunu da çözmüş olacağız. Bu işbirliği protokolünün başka firmalara da örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE GENELİNDE DE SÖZLEŞMELİ TARIMA GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ

Tarım Kredi Kooperatifleri ile çok önemli bir projeye imza attıklarını belirten Musa Özgüçlü “Sözleşmeli tarım ve buğday ekimi ile ilgili. Bunu pilot bölge olarak Kütahya, Eskişehir, Afyon, Uşak'ta çiftçilerin ürettiği buğdayları Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden, firmamız alarak makarna üretiminde kullanacak. Buradaki amacımız; çiftçilerimizin makarnalık buğdaya daha çok yönelmesi. Bu bölgede üretilen makarnalık buğdayların daha kaliteli olduğunu tespit ettik. Fakat çiftçilerimiz her nedense fazla miktarda makarnalık buğday ekmekten imtina ediyor. Tarım Kredi Kooperatifleri ile yapacağımız işbirliğiyle bunu da artıracağız. Pilot bölgedeki başarılı çalışmamız devam ettikten sonra Türkiye genelinde de sözleşmeli tarıma geçmeyi hedefliyoruz. Sözleşmeli tarım şuanda dünyanın pek çok ülkesinde uygulanıyor. Ne yazık ki bizim ülkemizde bugüne kadar iki denemesi oldu. Fakat o deneyen firmaların arkasında Tarım Kredi Kooperatifleri yoktu. Yani özel sektör, bizim sektörümüzden birkaç firma çiftçiyle yaptığı çalışmalarda başarılı olamadı. Biz Tarım Kredi Kooperatiflerinin gücüyle bu işi başaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Pazarlama Daire Başkanı İlyas Kılıç, Sözleşmeli Üretim Ve Ürün Değerlendirme Müdürü Mehmet Erol ve Oba Makarna yöneticilerinin de katıldığı törende konuşmaların ardından protokol imzalandı.