Üreticinin şikayetlerine dikkat çeken Poyraz, yaptığı açıklamada, “Üreticinin 'üretiyoruz, ürünümüz para etmiyor,' tüketicinin de 'tarlada 1 lira olan ürünü, neden 5-6 liraya yiyoruz' gibi şikayetleri var. Bu şikayetleri önlemek için yapabildiğimiz kadar aradaki maliyetleri aşağı çekerek hem üreticimizin yani ortağımızın ürününü değerinde almak, hem de olabildiği kadar makul fiyatlarda tüketicimize bu ürünleri ulaştırarak bu dengesizliği giderme noktasında gayretimiz var" dedi.

YEM FİYATLARINI DÜŞÜK TUTMAK İSTİYORUZ

Poyraz, Tarım Kredi'ye ait yem fabrikalarında işlemek için de ürün aldıklarını belirterek, sözlerine, şöyle devam etti: “Bu sene yem fabrikalarında kullanılmak üzere aldığımız arpa miktarı yaklaşık 112 bin ton civarında. Bu hasat zamanında Türkiye genelinde, özellikle büyük çoğunluğu kendi yem fabrikalarımızda kullanılmak üzere daha da arpa alımı yapacağız. Burada temel çıkış noktamız, özellikle kendi ortağımızdan aldığımız girdiyi, kendi fabrikalarımızda işleyerek yem fiyatlarını olabilecek en düşük noktada tutmak."

KALİTEDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Poyraz, bu yıl piyasayı düzenleme anlamında 70 bin ton ayçiçeği, 12 bin ton çeltik, 6 bin ton fasulye, 4 bin ton mercimek, 12 bin ton nohut, 120 bin tondan fazla buğday alımı yaptıklarını bildirerek, alımların devam edeceğini söyledi. Ürünlerinin kalitesine dikkati çeken Poyraz, "Tarım Kredi'den alınan zeytinyağı kesinlikle zeytinyağıdır. Ayçiçeği yağı da ayçiçeği yağıdır. Bulgur Türkiye'de standartları en iyi olan bulgurdur. Kalite, asla ama asla taviz vermeyeceğimiz özelliğimizdir" dedi.