Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, organik zeytin üretiminin, insan sağlığına zarar vermeden yapılan kontrollü bir üretim şekli olduğuna işaret ederek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de organik üretimin her geçen gün arttığını söyledi.

HAZİRANDA RAFLARDA OLACAK

Türkiye'de organik üretimin 1990'lı yıllarda başladığını ifade eden Başkan Asa, “2013 itibariyle 769 bin hektar alanda organik üretim yapılmakta. 26 ürün çeşidi ile başlayan organik ürün sayımız bugün 200'ü aşmış durumda. Marmarabirlik de ülkemizde sektörün lideri olarak organik ürüne yönelik pazar talebini karşılamak amacıyla bu yıl ilk kez organik zeytin üretimi gerçekleştirdi. Gereken tüm prosedürler tamamlandı. Zeytinlerimiz şu anda doğal fermantasyon sürecinde olup, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra haziran ayında raflarda olmayı planlanıyoruz" diye konuştu.

Başkan Asa, süreç tamamlandığında yaklaşık 200 ton organik zeytinin yanı sıra organik zeytinyağının da ürün çeşitleri arasında yerini alacağını söyledi.

“HEDEF MARMARA ADASI'NDA ORGANİK ÜRETİM"

Başkan Asa, önümüzdeki süreçte Marmarabirlik'in ortaklarıyla beraber kendi bünyesinde organik üretim yapmayı hedeflediklerini de bildirerek, şöyle devam etti:

“Önümüzdeki süreçte kendi ortaklarımızla organik üretim yapmak amacıyla Marmara Adası'nda çalışmalarımız devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı ile ortak bir çalışma başlatacağız. Bölgede incelemeler gerçekleştirilecek olup, gereken adımlar atılmıştır. Bundan sonra da organik üretim hem Türkiye'nin hem de Marmarabirlik'in gündeminde olmaya devam edecektir."