Başkan Asa, yaptığı açıklamada, bu yıl üreticilerin talebi üzerine ürün alımları başlamadan 18 Ekim'de fiyatların açıklandığını vurgulayarak, tavan 11,75 TL, taban 4,10 TL olarak açıklanan fiyatların bir önceki yılın ortalama yüzde 35 üzerinde olduğunu kaydetti. Üretici ortaklardan 56 bin 560 ton rekolte beyanı alındığını anımsatan Asa, bugün itibariyle 8 kooperatif bölgesinde ürün alımlarının devam ettiğini söyledi. Üreticinin emeğinin karşılığını en kısa sürede alabilmesi için ürün bedellerinin yüzde 80'ini kampanya bitmeden haftalık dilimler halinde ödediklerini kaydeden Asa, geri kalan yüzde 20'lik dilimin ise mümkün olan en kısa sürede ödeneceğini bildirdi.

MARMARABİRLİK, ÜRETİCİNİN SİGORTASIDIR

Asa, ürün bedellerini öderken kredi kullanmadıklarına işaret ederek, “Marmarabirlik bir yandan ürün bedellerini öderken diğer yandan geçmiş döneme ait eski borçları da ödemektedir. Marmarabirlik'in önceki döneme ait olan ve 2007'de alınan 60 milyon TL Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) kredisi 2013 yılında yapılandırılmış olup, halen taksitler halinde eski döneme ait borçları ödemeye de devam etmekteyiz. Bunun yanında bir yandan son 7 yılda yaklaşık 65 milyon TL'lik yatırım yaparken, diğer yandan ortaklarımıza 17 milyon TL kar payı dağıtmaktayız. Bu başarı üreticinin başarısı, bu kurum üreticinin sigortasıdır” ifadelerini kullandı.

Asa, kampanya sonunda 50 bin ton ürün almayı hedeflediklerini belirterek, Marmarabirlik'in 40 bin tonlara ulaşan satışlarının sürdürülebilir olması için hedeflediği ürünü alması gerektiğini söyledi.

TARIMDAN HABER