Açılışa Adana Valisi Mustafa BÜYÜK, Müsteşar Yardımcısı Sezai UÇARMAK, Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif SEYMENOĞLU, Adana Milletvekili Tamer DAĞLI, Kozan Kaymakamı Avni ORAL, Kozan Belediye Başkanı Musa ÖZTÜRK, Daire Başkanları Ekrem Alper BOZKURT ve Seçkin CENKIŞ ile kooperatif ortakları katıldı.

Kooperatif Başkanı Emrah ZARARSIZ, yenilenen üretim tesisi ve fabrikanın faaliyeti hakkında katılımcılara bilgi verdi. Açılışta konuşma yapan Vali BÜYÜK, Binboğa Bal Tesislerini daha öncede ziyaret ettiğini hatırlatarak, Binboğa'nın Adana için önemli bir bal markası olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini söyledi. Müsteşar Yardımcısı UÇARMAK da Bakanlığın kooperatiflerin gelişmesi ve büyümesi için çalıştıklarını ve bu konuda üzerlerine düşen her hizmeti yerine getireceklerini belirtti.

1973 yılında arıcı ailelerin bir araya gelerek kurduğu ve bugün 1500'e yakın üretici ortağı ve 40'a yakın bayisi ile faaliyet gösteren Kozan Bal Tarım Satış Kooperatifinin, ülkemiz kooperatifçiliği açısından güzel bir örnek teşkil ederek Binboğa markasını ülkemize kazandırdığı, bu markanın Türkiye çapında kaliteli ve güvenilir bir bal markası haline gelerek tanınırlığının arttırılması gerektiği ifade edilerek kooperatif tebrik edilmiş ve daha çok tüketiciye ulaşması temenni edilmiştir.