Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Pazarlama Daire Başkanlığı'nca tarımsal amaçlı üretim yapan üretici ve kooperatiflerin, ürettikleri ürünlerini pazarlarda tanıtma, pazarlama ve yeni pazarlara açılma şanslarını artırabilmek amacıyla uygulanmakta olan 'Tarımsal Örgütlerin Pazarlama Kabiliyetlerinin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında, 08-09 Aralık 2015 tarihleri arasında Ödemiş/İzmir'de 100 temsilcinin katılımıyla 'Kooperatifleri Bilgilendirme, İletişim ve Deneyimlerin Paylaşımı Toplantısı' yapıldı.

Toplantıya, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı, Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü ve personeli, Ödemiş'te faaliyet gösteren tarımsal amaçlı kalkınma kooperatifleri ile Ankara, Amasya, Trabzon, Erzurum, Kahramanmaraş, Kayseri ve Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü proje irtibat kişileri ve bu illerde proje kapsamında yer alan yaklaşık 50 kooperatif temsilcisi katıldı.

Toplantı, Ödemiş Kaymakamı Sayın Celil ATEŞOĞLU ve Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ümit BİNGÖL'ün konuşmaları ile başlayarak bilgilendirme sunuları ile devam etti.

Tarımsal Örgütlerin Pazarlama Kabiliyetlerinin Geliştirilmesi Projesi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Katılım Öncesi Yardım Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı

konularında kurum temsilcilerinin geçekleştirdiği sunuları soru-cevap bölümü takip etti.

Toplantı sonrası Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaret edildi. İkinci gün ise Tire Süt Kooperatifi'ne gerçekleştirilen ziyaret ile program tamamlandı.