Bergama Ziraat Odası Meclis Salonu'nda Perşembe günü Saat 10.00'da başlayacak 2. Tarım ve Hayvancılık Zirvesi'nde, Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Faruk Yaman, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Cahit Çetin, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi ve Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal konuşmacı olarak yer alacak.

BÖLGESEL KALKINMA HEDEFİ

Bergama, Menemen, Kınık, Foça, Dikili ve Aliağa Ziraat Odası başkanları da bölgenin tarım ve hayvancılık konusundaki sorunlarını aktarırken, çözüm önerilerini de tartışacak. Geçen yıl Aliağa'da gerçekleştirilen 1. Tarım ve Hayvancılık Zirvesi'nin katkılarının da ele alınacağı toplantıda ülke tarımı ve hayvancılığı konusunda "Hangi yöntemlerle bölgesel bir kalkınma ve başarı elde edebiliriz?" sorularının cevapları aranacak. Zirvenin moderatörlüğünü gazeteci Rıdvan Karapehlivan yapacak.

BAKIRÇAY HAVZASI MASADA

Katkı sunacak uzmanlarla birlikte, tarım ve hayvancılıkla uğraşan tüm vatandaşları da zirveye beklediklerini belirten Karapehlivan, “Bakırçay Havzasının tarım ve hayvancılık potansiyelinin ortaya konulması, ülke ekonomisine katkı için ziraat odaları ile çiftçiler arasında işbirliğinin arttırılması ve bölgesel kapsamda sinerji oluşturulmasını hedefliyoruz" dedi.