Lütfi Bayraktar, fındık ürününde mart ayında karanfil (çiçek), temmuz ayında da çotanak sayımı yapılarak o yılki tahmini rekolte miktarının belirlendiğini anımsattı.

Birlik olarak mart ayı başında karanfil sayımı için çalışma başlattıklarını vurgulayan Bayraktar, "2015 ürünü fındık rekoltesini tespit etme noktasında ilk aşama olan karanfil sayımıyla ilgili çalışmalarımız neredeyse tamamlandı. Karanfil sayımına göre Türkiye'nin 2015 ürünü fındık rekoltesinin 650 bin ton olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Lütfi Bayraktar, 2015 ürünü fındık hasat döneminin 5 ay sonra başlayacağına işaret ederek, karanfil sayımında ortaya çıkan rakamın 650 bin ton olduğunu fakat beklenmedik olumsuz hava koşullarının bu rakamı aşağıya çekebileceğini belirtti.

Birliğin 2015 ürünü fındık alımı için piyasaya gireceğini, hazırlıklarını da 650 bin tonluk tahmini rekolteye göre gerçekleştireceğini ifade eden Bayraktar, "Birlik olarak önümüzdeki fındık hasat döneminde de piyasaya gireceğiz. Hazırlıklarımızı ona göre yapacağız. Her geçen yıl piyasada daha etkin olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. Bayraktar, 2015 yılında da FİSKOBİRLİK’in 2014'ten daha etkin şekilde alımlara devam edeceğini aktardı.