Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığına bağlı Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğüyle beraber yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğümüz kedi ve köpek mamalarıyla ilgili AR-GE çalışmalarımızı bitirdik ve çok şükür ihale aşamasına geldik. Yaptığımız çalışmada Dünya’da ilk defa yemek ve gıda artıklarından extruder sistemle mama yapımını gerçekleştireceğimiz için gerek Belediye çalışanları gerekse ben çok mutluyuz inşallah mama yapmaya başlayınca daha da mutlu olacağız.

Belediye’de beraber çalıştığımız arkadaşlarımda Devlet nasıl korunur, Devletin parası en uygun nasıl ve nerelere harcanır titizliğini en yüksek şekilde damarlarıma kadar arkadaşlar bana hissettirdiler.

Hepsinden Allah razı olsun ve verdiğim vergilerden Onların maaşlarına giden payım kat kat helal olsun ve diğer kamu çalışanlarımıza da örnek olsun inşallah.

Belediye çalışanı arkadaşlarımıza baktığımızda sürekli proje üreten Dünya’da bile örneğine rastlanmayacak başarılı çalışmalar yapılmış ve halen yapılmaktadır.

Canbulan ilk yardım ambulansı ile hasta ve yaralı sokak hayvanları yerinde ilk yardım müdahaleleri yapılıp Belediye’ye ait tam donanımlı Hayvan Hastanesinde tedavi altına alınmaktadır.

Tedavileri tamamlanan hayvanların Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde kısırlaştırılması, aşılanması ve kayıt altına alınması süreçleri tamamlanması akabinde alındıkları ortama bırakılmaktadır.

Yeni genişleme alanı yapılan bakımevinin hayvan refahına ve sağlığına uygun olarak büyütülerek 10.000 hayvan kapasitesine çıkarılma süreci devam etmektedir.

İlçelerde son derece modern tekniklere uygun olarak kesimhaneler yapılması ve İl Merkezi içinde son derece sağlıklı, hayvan refahına uygun örnek olabilecek modern bir hayvan pazarı yapılmaktadır. 

Dünyanın pek çok yerinde olmayan şehrin belli yerlerinde Camilere taştan, ağaçlara ahşap kuş evleri yapıldı.

Konya’da İlk defa kuş evleri sergisi düzenlendi.

Dünya’da ilk defa Gönüllü Hayvan Dostları projesi yapıldı.

Dar gelirli ve hayvan sahiplenmeye gönüllü vatandaşlara köpek başı ayda 250 TL bakım parası verilerek her yıl hayvan sahiplendirilmektedir.

Sahiplendirilen köpekler Belediye ekiplerince her ay düzenli olarak kontrolleri gerçekleştirilmektedir.

Vatandaşa destek, sokak hayvanlarına ise sıcak bir yuva sağlanmış oldu.

Haşere ile mücadele kapsamında görev alan ilaçlama ekipleri Konya’nın 856 mahallesinde düzenli olarak açık alan ilaçlaması ile insan sağlığını ve refahını ön plana çıkarmaktadır.

Bu projelerin yapılması ve uygulanmasında başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanına, bütün yetkililere ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat Demirci Bey ve ekibine çok teşekkür ederim.

Diğer Belediyelerimize örnek olması dileklerimle…