GİMDES Helal Sertifikalı Denetçi Eğitimi başvuruları alınmaya başlandı. Helal Sertifikalı denetçi eğitiminde, gıda ve ihtiyaç maddelerinde olan helallik riskleri ve fıkhi meseleler, Helal Güvence Sistemi, sertifikalandırma süreci ve helal denetçi vasıfları ile ilgili detaylı bilgilendirme yapılacak. Eğitim sonunda yazılı ve gerekli görülürse sözlü imtihan yapılacak.

Eğitime başvuruda şu şartlar aranıyor;

"Katılımcılar öncelikle İslam dininin müntesibi, dini vecibelerini yerine getirir ve helal hayat tarzını hayatına uygular vasıfta olmalıdır. Tercihte eğitim düzeyi, meslek ve tecrübe dikkate alınacaktır. Eğitime katılacaklar için müracaat 27 Ağustos 2015 gününe kadar yapılabilecektir. Kontenjan sınırlıdır. Ön kayıt için öncelikle fotoğraflı bir CV hazırlanarak [email protected] adresine mail atılmalı, CV' de iletişim ve eğitim bilgileri mutlaka bulunmalıdır. Ön kayıt onayı alındıktan sonra alt kısımda bulunan GİMDES Kuveyt Türk Katılım Bankası hesabına eğitim masraflarını karşılamak üzere, Denetçi Eğitimi için 500 TL+KDV yatıracaklardır. Kontenjanın dolması halinde diğer müracaatlar yedeğe alınıp daha sonra yapılacak eğitimlerde değerlendirilecektir. Eğitim sabah saat 9.00 'da başlayacak ve saat 17.00 'de bitecektir. Katılımcılar, Denetçi Eğitimi için 5 gün, bu saatler arasındaki eğitime katılmak zorundadır. Denetçi Eğitimi' ne katılanlar için 5. günde imtihan yapılacaktır. İmtihanda başarılı olanlara GİMDES Helal Sertifikalı Denetçi belgesi, başarılı olamayanlara katılım belgesi verilir, bu durumda olanlar bir sonraki eğitim sonu imtihanına katılabilirler. İmtihan sonuçları katılımcılara mail yolu ile bildirilecektir. Eğitim, GİMDES Merkezinde yapılacaktır."

Eğitim programı hakkında da şu bilgiler verildi;

Birinci Gün: İslam dini, dini kavramlar, Helal ve Tayyib Standart, Helal ve Tayyib sertifikalamada temel fıkhi bilgiler Helal ve Tayyib Sertifikalama konularında teorik ve uygulamalı dersler.

İkinci ve Üçüncü Gün: Gıda güvenliği konusunda mevcut uygulamalar ile Helal ve Tayyib Gıda Güvenlik uygulamaları ve Helal Güvence Sistemi (HGS). Sertifika öncesi ve Sertifika sonrası süreçteki uygulama bilgileri.

Dördüncü Gün: Gıda katkı maddelerinin kaynak yönüyle Helal Sertifika Sistemi için riskleri, sektörel Helal denetim kritik kontrol noktaları, GİMDES Helal Kesim Standartları.

Beşinci Gün: Hayvanlarda GDO uygulamaları, bitkilerde GDO uygulamaları, Dünya'da GDO'lu ürün üretimi, GİMDES Helal Standardında GDO, insan sağlığı açısından GDO riskleri, ürün çeşitliliği ve GDO ilişkisi, konuların tekrarı. Yazılı imtihan ve gerek görülürse sözlü imtihan yapılması.