Risale Haber'in yaptığı araştırmalara göre, nüfus değişiklikleri, harcanabilir gelir artışı ve artan internet imkanları, helal ürün taleplerinin büyümesine neden olan kilit faktörlerden bazıları.

Euromonitor International'ın kıdemli analistine göre; Endonezya, Pakistan, Hindistan, Nijerya ve İran gibi en büyük beş Müslüman nüfusa sahip olan ülkelerin harcanabilir gelirleri yüzde 257 oranında büyüdü ve internete ulaşımı yüzde 31 oranında arttı.

"Yeni Tüketim ve Küresel Helal Pazar" adlı bir web seminerinde bu araştırma sonuçlarını açıklayan Euromonitor şirketi, Müslüman Nüfusun son 10 yıl içinde yüzde 18 oranında arttığına dikkat çekti.

Euromonitor International'ın analistlerinden biri olan Emil Fariza, konu ile ilgili; "Genç yetişkinler sosyal medyanın ve internetin ana kullanıcılarıdır. En yeni eğilimler, küresel etkinlikler ve birçok sosyal medya platformu kullanımı ile daha çok ilgileniyorlar. Bu, yeni yiyecek ve hizmet deneyimlerini, modayı ve kozmetik ürünlerini daha erişilebilir hale getiriyor. Elbette bu erişimden Helal Gıda sektörü de payını alıyor " ifadelerini kullandı.

Asya'da, Singapur ve Filipinler gibi gayrimüslim çoğunluk ülkeleri sırasıyla 1,4 milyar dolar ve 7,5 milyar dolar değerinde helal paketlenmiş yiyecek ve içecek için harcama yaptı. Bu da, Helal Gıda'nın hedef kitle olarak Asya ülkelerini seçmesi gerektiğini kanıtlıyor.

blog.euromonitor'un haberine göre, önümüzdeki 5 yıl içinde helal gıda sektörünün lider ülkesinin Endonezya olması bekleniyor.

TARIMDANHABER