Gerçekten 'Pes!' Sonunda 'vatan haini' de olduk! Bugüne kadar birçok iftiraya maruz kalmıştık ama doğrusu böyle bir ithamla karşılaşacağımı kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

TİGEM, Milli Gazete'de yaptığımız Tarımdanhaber'de de yayınladığımız bir haberden dolayı, 'niteliği bakımından gizli kalması gereken bilgileri' ifşa ettiğimiz iddiasıyla hakkımızda kamu davası açılarak 3 ila 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmamız için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan henüz çağrı daveti gelmediği için gidip ifade vermedim ama TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı'ya buradan şunu söyleyeyim; 'Eğer bir suçum varsa 3 yıl değil 5 yıl gidip cezaevinde yatmaya hazırım. Bundan şüpheniz olmasın ama siz hala genç çiftçilere dağıtılmak üzere alınan koyunu 720 liradan değil de 800 liradan, büyükbaşı 4450 liradan değil de 5 bin liradan neden alındığını hala kamuoyuna açıklayamadınız! Bu çelişki de size yeter!"

Süreci anlatalım ki konu daha iyi anlaşılsın.

Mayıs ayında genç çiftçi projesi kapsamında TİGEM tarafından satın alınacak 160 bin hayvanla ilgili kulağımıza ciddi iddialar gelmişti. Biz de bu iddialar üzerine TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı'yı aradık.

Şanlı; 'Ne öğrenmek istiyorsan git basın müşavirliğinden öğren!' şeklinde bir üslupla sorularımıza cevap vermedi. Biz de sorularımızı TİGEM Basın Müşavirliği'ne ilettik.

Ama ne cevap geldi, ne bir geri dönüş yapan oldu. Sonradan öğrendim ki, Basın Müşavirliği'ne de talimat verilmiş; 'Muhatap olmayacaksınız' diye!

Yani akılları sıra şaibe iddialarına karşı üç maymunu oynadılar!

Biz de haklı olarak bu iddialar çerçevesinde haberler yaptık. İddialara yönelik ancak dördüncü haberimizden sonra cevap verme lütfunda bulundular!

Fakat yapılan açıklamada 160 bin hayvan alımı için yapılan ihalenin neden iptal edildiği ve hayvanların ihaledeki rakamlardan neden daha pahalı alındığına ilişkin sorulara tatmin edici bir cevap verilmedi.

Yani anlayacağınız açıklamada doğrudan alımla ilgili kanuni gerekçeler ile yüzde 15 enflasyon artışı gerekçe gösterilerek 'şaibe iddiaları' geçiştirilmeye çalışılmış!

Tam bu sırada TİGEM'e alakasız kurumlardan yapılan atamalarla ilgili yaptığımız bir haberde 'kamu adına gizli kalması gereken bilgileri ifşa ettiğimiz' iddiasıyla Milli Gazete'deki bütün sorumlular hakkında 3 ila 5 yıl hapis cezasına çarptırılmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş!

Yani 160 bin baş hayvanla ilgili şaibe iddialarına cevap veremeyen TİGEM yönetimi, kendilerince 'bir açığımızı' yakalayarak atamayla ilgili yaptığımız haberi neredeyse 'MİT TIR'ları' kapsamında değerlendirerek cezaya çarptırılmamızı istemişler!

Söylediğim gibi bir suçumuz varsa 3 değil 5 yıl gidip cezaevinde yatmaya hazırım. Sonuçta toplumda en gariban kesimi oluşturan ve hakkını dahi arayamayan çiftçinin menfaatini korumak için bu haberleri yapıyoruz.

Yaptığımız haberlerin de arkasındayız!

Şimdi size soruyorum; olayın başında yani Mayıs ayında haber kaynaklarımızın iddiası şuydu; 160 bin hayvanı belli firmalardan almak için ihaleler iptal edildi. Bu hayvanlar da (isimlerini vererek) 3 firmadan alınacak demişlerdi.

Ve Mayıs ayından buyana işleyen süreçte haber kaynaklarımız iddialarında haklı çıktılar. Aynen iddia edildiği gibi büyük alım (113 bin baş) isimlerini verdikleri 3 firma üzerinden yapılmış. Bu üç firma da ayrı firma değiller, bir birine bağlantılı firmalarmış!

Pekâlâ, haber kaynaklarımız müneccim mi 3 ay öncesinden hayvanların hangi firmalardan alınacağını biliyorlardı?

Hangi firmalardan alındığı bir tarafa bu hayvanlar için yaklaşık 30 milyon lira daha fazla bir para ödendi. Bu para da devletin kasasından çıktı.

Dediğim gibi, ben 5 yıl gidip cezaevinde yatmaya hazırım ama TİGEM yönetimi bu şaibeler karşısında görevlerini nasıl sürdürebilecekler?