Yetiştirici Osman Türkman’a sahip çıktı! Kayyumla görevden alınan Türkman yeniden başkan seçildi! Yetiştirici Osman Türkman’a sahip çıktı! Kayyumla görevden alınan Türkman yeniden başkan seçildi!

Yetiştiricilerin yakından takip ettiği hocalardan Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Sağırkaya, yazılarıyla Tarımdan Haber'de çiftçinin sesi olacak.

Prof. Dr. Hakan Sağırkaya kimdir?

Prof. Dr. Hakan SAĞIRKAYA 01.03.1971 tarihinde Keşan'da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Sivas İli Gemerek İlçesi'nde tamamlamıştır. 1988 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni 1993 yılında dönem ikincisi olarak başarıyla tamamlamıştır.

1993 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen yurt dışı lisansüstü eğitim sınavını birincilikle kazanmıştır. 1995 yılında yurda dönüş sonrasında Uludağ Üniversitesi'nde görev almak üzere burslu öğrenci statüsünde ABD'de Wisconsin Üniversitesi'nde ilk tercihi Biyoteknoloji alanında Master eğitimine başlamış ve sığırlarda cinsiyet kimerik embriyolarla ilgili çalışmasını 1997 yılında tamamladıktan sonra yurda dönmüştür.

1997 yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladıktan sonra, 1998 yılında Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde doktora eğitimime başlamıştır. 2001 yılında “Değişik Gelişim Dönemlerinde Bulunan Hibrit Fare Embriyolarının Vitrifikasyon Yöntemiyle Dondurulması” adlı tez çalışması ile doktor unvanını almıştır. 2001-2002 yıllarında askerlik görevimi tamamladıktan sonra üniversiteye dönmüş ve 2004 yılında Yardımcı Doçentlik kadrosuna atanmıştır.

2004-2005 yılında Mississippi State Universite'sinde embryo ve yumurtada genomik ve proteomik çalışmalar yapan Prof. Dr. Hakan SAĞIRKAYA 2006 yılında Doçent unvanını, 2011 Prof.Dr. unvanını almış halen Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı'nda görevine devam etmektedir. Öncelikli ilgi alanları embriyo transferi, klonlama, in vitro fertilizasyon, embriyo dondurma ve transgenik olarak sıralanabilir. 10 projede danışman, yürütücü ve araştırıcı olarak görev alan Prof. Dr. Hakan SAĞIRKAYA'nın, 60'ın üzerinde uluslarası yayın ve bildirisi bulunmaktadır.