Bu kapsamda 2018 yılında geçilmesi planlanan E-Reçete sisteminin, Diyarbakır'da görev yapan veteriner hekimlere E-Reçete Sisteminin nasıl kullanılacağı konusu ile ilgili eğitim verildi.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitime il genelinde bulunan tüm serbest veteriner hekimler, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde görevli öğretim görevlileri ve kamuda görev yapan veteriner hekimler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu; E-Reçete uygulaması ile ilgili bilgilendirmeler yaptı. Şimdiye kadar ikisi ilçelerde olmak üzere E-Reçete ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce beş adet bilgilendirme eğitimi düzenlendiğini, uygulamanın test aşamalarının 15 Temmuz – 15 Eylül tarihleri arasında yapıldığını, hayvan hastalıkları ile daha hızlı ve etkin mücadele edebilmek için bu uygulamanın yararlı olacağını belirterek, gıda güvenliğinin sağlanması ve bilinçli antibiyotik kullanımı konularında bilgilendirme yaptı.

Toplantıya katılım sağlayan Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Necattin Gönç de toplantıda E-Reçete sisteminin önemi ile ilgili genel bilgilendirme yaptı. Toplantının devamında ise Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Ali Kızılay, E-Reçete Sisteminde reçetelerin nasıl yazıldığını uygulamalı olarak anlattı. Veteriner hekimlerin, sistemle ilgili sormuş olduğu soruların cevaplandırılmasıyla toplantı sona erdi.

TARIMDANHABER