Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesine gerçekleştirdiği ziyarette geniş bir kadro eşlik etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Vali Güzeloğlu'na Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgi verdi.

DİYARBAKIR'DA HAYVANCILIK ARTTI

Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Vali Güzeloğlu, Diyarbakır'da hayvancılığın geliştiğini kaydetti. Güzeloğlu, “Kentin büyükbaş hayvan varlığı 2002'den 2017 yılına kadar yüzde 72 arttı, bu çok büyük bir başarı. Bizim hedefimiz Diyarbakır'daki özellikle büyükbaş hayvan varlığını en kısa süre içerisinde kültür ırkına dönüştürmektir" dedi.

DİYARBAKIR HAYVANCILIKTA ADINDAN SÖZ ETTİRECEK

Diyarbakır'ın tarımında ve hayvancılıkta iddialı bir düzeye geleceğine dikkat çeken Güzeloğlu, şunları kaydetti: "2002'den 2017'ye kadar baktığımızda büyükbaş hayvan varlığımızı yüzde 72 arttıran bir büyük şehiriz. Bu çok büyük bir sıçrama, dönüşüm ve başarı. Bunun alt başlığında da bu artışın en büyük payı kültür ırkı olarak artış. Bizim hedefimiz Diyarbakır'daki özellikle büyükbaş hayvan varlığında en kısa süre içerisinde bütün hayvan varlığımızı kültür ırkına dönüştürmek, verimi ve buna bağlı geliri en yüksek düzeye çıkartmak. Buradaki alt yapı tamamlanmış durumda. Birçok parselde inşaat çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede içerisinde onlar da tamamlanacak ve tüm bu alandaki işletmelerimiz bittiğinde 15 bine yakın büyükbaş hayvan varlığı burada kültür olarak besi olarak var olacak. Bu Diyarbakır ve bölge hayvancılığı açısından da bir katkı ve katma değer üretecek.

ÜRETİCİYE 170 MİLYON KREDİ DESTEĞİ

Buradaki işletmelerden ve işletmeye bağlı çalışacak diğer yerlerden yüksek bir gelir ve üretim bekliyoruz. Yeni dönemde bakanlığımızın gerek bakanlık olarak gerekse kırsal kalkınmayı destekleme birimi üzerinde hibe ve destekleri devam edecek. 400 milyon lirayı aşkın doğrudan bizim Diyarbakır çiftçimize aktardığımız bir hibe desteğimiz var. 170 milyon civarında da bir kredi desteğimiz var. İkisini topladığımız zaman yaklaşık 600 milyon TL'yi bulan bir sermayeyle üreticimizin emeğini buluşturan çok büyük bir katkımız var."

TARIMDAN HABER