Sosyal medya hesabından ithalat karşısında üreticilerin yaşadığı mağduriyete dikkat çeken Şekerli, yaşanan krizden etkilenerek hayvanların elden çıkarılmasının doğru bir mantık olmadığını ifade etti. Avrupa'da hayvanların sınırlı olduğunu dile getiren Şekerli, “İşler bildiğiniz gibi değil. Avrupa'da hayvan sınırlı. Ağzına kadar hayvan dolu diye bir şey yok. Belki de damızlık anlamında Avrupa'dan aldığınız son hayvanlar olabilir bu hayvanlar. Kısacası malınıza sahip çıkın, alabiliyorsanız alın satmayın" dedi.

Şekerli, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Kıymetli dostlarım, bu konu hakkında çok yazı yazdım size baygınlık vermek istemiyorum. Lakin gerçekten sıkıntılı günler geçiriyoruz yeniden sizleri uyarma ihtiyacı hissettim.

TARLA ALIP ZARAR EDENİ GÖRMEDİM

Yaklaşık 17 yıldır bu sektörün içerisindeyim, tarla alıp zarar edeni görmedim. Tarlasını satıp tekrar aynı tarlayı alabilen adam da görmedim. Hayvanları satıp bu işten çıkmak isteyen çok adam gördüm. Aynı hayvanları tekrar satın alabilen hiç kimseyi de görmedim. Son 17 yıl içerisinde hem tarla hem hayvan sürekli olarak üzerine koyarak gidiyor.

Ara sıra dalgalanmalar krizler olsa da geriye dönük on yıl değerlendirildiğinde tüm emtialardan daha çok değer kazandığını hepiniz biliyorsunuz.


KRİZ DÖNEMLERİNİ YÖNETENLER KAZANIYOR

Önemli olan kriz dönemlerinin yönetebilmektir, krizlere hazır olabilmektir. Hayvancılık her beş yılda bir bu şekilde sıkıntılı günler yaşayabiliyor.

KÜSÜP HAYVANLARINIZI SATMAYIN

Dönüşü muhteşem oluyor her defasında, en az zararla günü kurtarın hayvan sayısını düşürmeyin. Yanlış politikalara küsüp hayvanlarınızı satmayın.

ÇOK PİŞMAN OLURSUNUZ

Çok pişman olursunuz. Lütfen hiç kimse hayvanını ve tarlasını satmasın. 'Deli paraya sattım kurtuldum' dediğiniz hayvanları bugün satın alamıyorsunuz. 'Kerizin biri geldi dünyanın parasına sattım tarlayı' diye sevindiniz tarlaların yanından geçirmezler şimdi sizi.

Döviz artıyor, dünyada hayvan nüfusu azalıyor, tüketim artıyor. Hiç düşündünüz mü?

Hintliler ineğin tapılacak bir şey değil de yenilecek bir şey olduğunu anladıklarında bu dünyaya hayvan yeter mi?

Çöpünü yedirmezler bize…

Çinliler dananın, kuzunun, köpek etinden daha lezzetli olduğunu keşfetseler bu hayvanlar bu ülkelere yetmez.

Daha börtü, böcek yiyen çok ülke var…

İşler bildiğiniz gibi değil. Avrupa'da hayvan sınırlı. Ağzına kadar hayvan dolu diye bir şey yok. Belki de damızlık anlamında Avrupa'dan aldığınız son hayvanlar olabilir bu hayvanlar.

Kısacası, malınıza sahip çıkın. Alabiliyorsanız alın satmayın. Mazeretlerin arkasına sığınmayın yemin torbası 60 TL da olsa günde 1300 gram canlı ağırlık kazanan hayvan zarar etmez."

TARIMDAN HABER