DSP Genel Başkanı Masum Türker, Veteriner Hekimler Derneği 69. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Türker burada yaptığı konuşmada, yurt dışından ithal edilen hayvanlarla beraber ölümcül hastalıkların ülkemize geldiğini, günümüzde veteriner hekimlere geçmişten daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Veteriner Hekimlerin toplumumuzda önemli bir rol olduğunu vurgulayan Türker, Veteriner Hekimlerin sorunlarının giderilmesinin aynı zamanda insan sağlığı için gerekli olduğunu belirtti.

Veterinerlerin hizmet verdiği hayvancılık sektörünün daraldığını, Veteriner Hekimlerine talep artarken diğer sorunların da arttığını belirten Türker, “Hayvan hastalıkları insan sağlığını ilgilendirmektedir. Hayvan hastalıkları nedeniyle insanlarımız ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. 1984 yılı itibariyle başlanan hayvan ithalatı hem ekonomik hem de sağlık açısından sorunları beraberinde getirdi. Yurt dışından ithal edilen hayvanlarla beraber ölümcül hastalıklar ülkemize geliyor. Hayvan ithal edildiği için Veterinerlere ihtiyaç yokmuş gibi bir algı oluşturuluyor. Halbuki bugün, önceki yıllardan daha fazla Veteriner Hekime ihtiyaç vardır. Tüketilen etlerin sağlıklı olup olmadığını kontrol edebilmek için hipermarketlerin parçalama bölümlerinde Veteriner Hekim bulundurulmalıdır.” dedi.

Veterinerlerin sorunlarını çözebilmek için aktif siyasete girip söz sahibi olmaları gerektiğini belirten Türker, “Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, desteklediğiniz partide söz sahibi olun. Aktif siyasette yer alarak sorunlarınızı dile getirin” dedi.

Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Şakir Doğan Tuncer ise yaptığı konuşmada, “Veteriner Hekimlerinin sorunları çok fazla. Bu sorunları bulunduğumuz her platformda dile getiriyoruz. Özellikle son 20 yılda veteriner hekimliği eğitimindeki gelişmeler, veteriner hekimlerin sorumluluk alanlarının genişlemesine yol açmış, günümüzde veteriner hekimlerin misyonunu büyük ölçüde değiştirmiştir.” dedi.

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oytun Okan Şenel ise, “Veterinerlerin sorunlarını yine Veterinerlerin çözeceğine inanıyorum. Bizler mesleğimize sahip çıkarsak, sorunların üstesinden gelebiliriz.” dedi.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfkı Hızıroğlu ise, “Veteriner fakülteleri sayısında günümüzde patlama yaşandığını, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırgızistan'daki Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesi dahil olmak üzere 28 Veteriner Fakültesi var. Uzun süre yeni fakülteler açılmaması yönünde girişimlerimiz oldu. Ancak bugün gelinen noktada yeni fakültelerin açılması veya açılmaması çok önemli değil. Bundan sonra yetişen veteriner hekimlerin gerçekten veteriner hekim altyapısına sahip olup olmadığının öne çıkartılması gerekiyor.” dedi.