Tekirdağ Bölge Birliği'ne bağlı Ballı, Kabakça, Malkara, Kozyörük, Lüleburgaz, Havsa, Lalapaşa, Eceabat, Edirne, Eskikadın, Gelibolu ve Yassıören Tarım Kredi Kooperatiflerinin talebi olan toplam 382 adet simental kombine ırkı düvenin dağıtımı, Bölge Birliği yetkililerinin de katılımı ile Tareks Hayvancılık'ın Lüleburgaz karantina merkezinde gerçekleştirildi.

Dağıtım esnasında süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Bölge Müdürü Rıfat Aktürk; “Bölge Birliğimize bağlı Ballı, Kabakça, Malkara, Kozyörük, Lüleburgaz, Havsa, Lalapaşa, Eceabat, Edirne, Eskikadın, Gelibolu ve Yassıören Tarım Kredi Kooperatifi ortakları, üyesi bulundukları kooperatifleri vasıtasıyla Bölge Birliğimize düve taleplerini ilettiler. Talep edilen et ve süt verimi yüksek 382 adet simental kombine ırkı 5-7 aylık gebe düve, Tarım Kredi Kooperatifleri Kuruluşu Tareks Hayvancılık tarafından Almanya'dan tek tek özenle seçilmek suretiyle ithal edilerek Lüleburgaz Karantina Merkezine getirildi. Bizler de söz konusu hayvanları kura çekmek suretiyle sahiplerine teslim ediyoruz. Teslimini gerçekleştirdiğimiz hayvanların sahiplerine ve ülkemize hayırlı kazanç getirmesini diliyorum.” dedi.

Tekirdağ Bölge Birliği olarak 2015 yılında yaklaşık 10 milyon lira tutarındaki 1500 adet büyükbaş ve 4 bin 200 adet küçükbaş hayvanı iç ve dış piyasadan tedarik ederek ortaklarına teslim ettiklerini kaydeden Aktürk,“2014 yılına göre % 250 artış sağladık. Avrupa'dan ithal besi danası ve damızlık düve tedarik sürecimiz devam etmekte olup, yüksek besi randımanına sahip 700 baş dana ve 130 baş düve siparişi alınmıştır.

Trakya topraklarında yoğun olarak yapılan hububat ve yağlık Ayçiçek üretiminden sağlanan gelir her geçen gün azalmaktadır. Gelirin arttırılması adına tarımın mutlaka hayvancılıkla yoğun bir şekilde desteklenmesi gerekir. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak kuruluşumuz Tareks Hayvancılık vasıtasıyla damızlık düve ve besilik dana ithalatı gerçekleştirmenin yanında Trakya'daki diğer çiftçilerden ve çiftliklerden küçükbaş ve büyükbaş hayvan tedariki yapmaktayız. Ayrıca ortaklarımızın her türlü tarımsal girdileri yanında hayvancılık için gerekli olan karma hayvan yemi ve her türlü yem hammaddelerini uygun fiyatla kaliteli bir şekilde sağlamaktayız. Trakya'da hayvancılığın geliştirilmesi ve Anadolu'ya sevkiyatı adına üzerimize düşen hey şeyi yapmaya hazırız.” İfadelerini kullandı.

Hayvanlarını teslim alan yetiştiriciler de: Kendilerine teslim edilen hayvanların beklentilerinin çok üzerinde ve özenle seçilmiş olduklarını beyan ederek kendilerine bu hizmeti sunan Bölge Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Tareks Hayvancılık yetkililerine teşekkür ettiler.

Lüleburgaz'da yapılan hayvan teslim törenine Merkez Birliği Denetçisi İlhan Saltık, Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Ali Barbaros, Bölge Müdürü Rıfat Aktürk,Tareks Hayvancılık Genel Müdürü Bekir Yıldız, Genel Müdür Yardımcısı Ali Akkaşoğlu, Lüleburgaz Tarım İlçe Müdürü Abuzer Sağdıç, Bölge Müdür Yardımcısı Süleyman Eğilmez, Yönetmen Murat Yıldırım, hayvan teslim alan kooperatif müdürleri ile üreticiler ve çiftlik çalışanları katıldılar.