Tekirdağ Bölge Birliğine bağlı Hadımköy, Havsa, Edirne, Eskikadın, Ahmetbey, Evreşe, Turgutbey, Ballı, Şahin, İnece, M.Ereğlisi, Demirler ve Silivri Tarım Kredi Kooperatiflerinin talebi olan toplam bin 200 adet ithal besi danasının dağıtımı Bölge Birliği yetkililerinin de katılımı ile Tareks Hayvancılık'ın Lüleburgaz karantina merkezinde gerçekleştirildi.

Dağıtım esnasında süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Bölge Müdürü Ergin Çubukcu; “Ortaklarımızın, üyesi oldukları kooperatifler vasıtasıyla et ve verimi yüksek bin 200 adet ithal besi danası talepleri; Et ve Süt Kurumu tarafından ithal edilip, Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan Tareks Hayvancılık tarafından da Lüleburgaz Karantina Merkezine getirilmiştir. Bizlerde söz konusu hayvanları kura çekmek suretiyle sahiplerine teslim ediyoruz. Teslimini gerçekleştirdiğimiz hayvanların sahiplerine ve ülkemize bereketli kazanç getirmesini diliyorum.” dedi.

Çubukcu sözlerine şöyle devam etti: “Tekirdağ Bölge Birliği olarak 2016 yılında, ithal ve iç piyasadan olmak üzere yaklaşık; 30 milyon TL tutarında ki 3 bin 600 adet büyükbaş ve 3 bin 500 adet küçükbaş hayvanı tedarik ederek ortaklarımıza teslim ettik. 2017 yıllında da ortaklarımızın hayvan ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz.

Tarım Kredi Kooperatifleri olarak iştirakimiz Tareks Hayvancılık vasıtasıyla damızlık düve ve besilik dana ithalatı gerçekleştirmenin yanında Trakya'da ki diğer çiftçilerden ve çiftliklerden küçükbaş ve büyükbaş hayvan tedariki yapmaktayız. Ayrıca ortaklarımızın her türlü tarımsal girdileri yanında hayvancılık için gerekli olan karma hayvan yemi ve her türlü yem hammaddelerini uygun fiyatla kaliteli bir şekilde sağlamaktayız. Trakya da hayvancılığın geliştirilmesi adına üzerimize düşen hey şeyi yapmaya hazırız.”

Hayvanlarını teslim alan yetiştiriciler de; kendilerine teslim edilen hayvanların beklentilerinin çok üzerinde ve özenle seçilmiş olduklarını beyan ederek; kendilerine bu hizmeti sunan Bölge Müdürü Ergin Çubukcu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.

Teslim törenine; Tekirdağ Bölge Birliği Yönetmeni Murat Yıldırım, Tareks Hayvancılık Genel Müdür Vekili Ali Akkaşoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Ali Oğuz, Tareks A.Ş. Lüleburgaz Şube Müdür Vekili Ferdi Aydın, kooperatif yetkilileri, üreticiler ve çiftlik çalışanları katıldı.

Kaynak: Fatih Duran / Tarım Kredi Kooperatifleri