Tarım il ve ilçe müdürlüklerinde çalışan veteriner hekimlerin hayvan aşılama karşılığında üreticiden aldığı el emeği ücreti kaldırıldı. Aşılamaya giden veteriner hekimler, üreticiden 0,25 kuruş ile 7 lira arasında el emeği ücreti alıyordu. Üreticinin tepkisini çeken bu uygulamaya artık son verildi.

GENİŞLETİLMİŞ BAKANLIK KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yürüttüğü faaliyetlerin değerlendirilmesi için 'Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon' toplantısı bugün Ankara'da yapıldı. Toplantıya 81 tarım il müdürünün yanı sıra Bakanlık bürokratları da tam kadro katıldı. Yılda bir yapılan toplantının bundan sonra her ay yapılmasına karar verilirken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın toplantıda il müdürlerine önemli mesajlar verdiği öğrenildi.

MESLEĞİNDEN ÖRNEK VERDİ

Tarımdan Haber'in toplantıya katılan il müdürlerinden aldığı bilgiye göre, toplantıda tarım il ve ilçe müdürlüklerinde çalışan veteriner hekimlerin aşılama işlemlerinden dolayı üreticiden aldıkları el emeği ücretinin kaldırıldığını açıklayan Fakıbaba'nın, il müdürlerine “Doktor şimdi bıçak parası alıyor mu? Almıyor. Çünkü asıl işi doktorluk. Veteriner hekimler gidiyor aşı yapıyor ve bunun karşılığında da el emeği alıyor. Böyle bir şey var mı? Sen zaten maaşını devletten alıyorsun. Bundan böyle veteriner hekimlerinin üreticiden aldığı el emeğini kaldırıyoruz" dediği öğrenildi.

İL MÜDÜRLERİNİ UYARDI: HESABINI SİZDEN SORARIM

İl müdürlerini de uyaran Fakıbaba'nın “El emeğinin kaldırılmasından dolayı aşı programında bir düşüş olursa hesabını sizden sorarım. Doğrudan görevden alırım. Aşıya gitmeyen veteriner hekimlere de soruşturma açarım" dediği öğrenildi.

AKÇELİ İŞLERİ DOĞRUDAN SAVCILIĞA SEVK EDECEĞİM!

Diğer yandan akçeli işler konusunda daha önce bürokratlara yaptığı uyarının aynısını il müdürlerine de yaptı. Şaibeli işlerde kesinlikle teftişle uğraşmayacağını ifade eden Fakıbaba, ilgili dosyayı doğrudan savcılığa sevk edeceğini belirtti.

ÜRETİCİDEN ALINAN EL EMEĞİ ÜCRETİ

Bilindiği üzere el emeği ücreti, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile her yıl güncellenerek tarım il ve ilçe müdürlüklerine bildiriliyordu. Son yayınlanan genelgeye göre el emeği ücreti olarak; Büyükbaş (sığır, manda) aşı uygulaması: 1,50 TL/Bir adet, Küçükbaş (Koyun,Keçi) aşı uygulaması: El Emeği Ücreti :0.75,00 TL/Bir adet, Kedi Köpek Kuduz Aşı Uygulama 7.50,00 TL/Bir Adet, At ve Tek Tırnaklı Aşı Uygulama: 7.50,00 TL/Bir Adet, Kanatlı Hayvanlarda Aşı Uygulama: 0.25,00 TL/Bir Adet.