Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Hayvancılık Bölüm Başkanı Macid el-Hamis, bölgede hayvancılık, tarım ve yem konusunda çalışmalar yapmayı planladıklarını kaydetti. Hamis, Suudi Arabistan'ın yıllık yaklaşık 10 milyon civarında küçükbaş hayvan ihtiyacı bulunduğunu ve bunun tamamının ithal edildiğini belirterek, buradaki açığı Türkiye'den temin etmek istediklerini söyledi.

Bunun için Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Hamis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da incelemelerde bulunduklarını söyledi. Hamis, "Amacımız et ihtiyacımızın önemli bölümünü Türkiye'den karşılamak ve bununla ilgili çalışmalar yapmak. İlk olarak Suudi Arabistan'ın ihtiyaç duyduğu küçük ve büyükbaş hayvanları ithal etmek, ikinci planda ise burada çiftlik kurmak istiyoruz. Bu şekilde hayvan ihtiyacımızı karşılamaya çalışacağız. Burada çiftlikleri kurduğumuz zaman da uluslararası anlamda fiyat konusunda rekabet edilebilir bir düzeye geleceğiz. Önce buradan hayvan alacağız, sonrasında ise burada çiftlik kuracağız" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Çakmaklı da Arap yatırımcıların ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

TARIMDAN HABER