Tüm yapıları son teknoloji ürünleri ile donatılan sığırcılık tesisinde 60 üniteli rotary sistemden oluşan bir sağımhane binası, tüm ekipmanlara sahip 400'er başlık 2 adet sağmal ahır, 54 duraklı,16 localı revir ahırı ile doğumhanesi bulunuyor. Ayrıca tesiste; 230 adet buzağılık, elevatör ve otomasyon sisteme sahip 6x50 ton kapasiteli kesif yem siloları, 3 bin ton kapasiteli 2 adet silaj çukuru, 750 ton kapasiteli 2 adet ot sundurması ve 1 adet yangın su deposu yer alıyor.

SÜT HAZIRLAMA BİNASI DA MEVCUT

Ahırlarda oluşan katı+sıvı karışımı gübrelerin ayrıştırıldıktan sonra katı gübrelerin stoklandığı 1 adet katı gübre stok sahası ve sıvı gübrelerin depo edildiği 10 bin ton kapasiteli lagünün yer aldığı tesiste; buzağıların içeceği sütlerin hazırlanıp süt içme kovalarının yıkandığı süt hazırlama binası da mevcut.

Sığırcılık tesisinde araçlar giriş yapmadan önce; tam otomatik son teknoloji ürünü olan araç dezenfeksiyon sisteminden geçiş yapıyor. Bunun yanı sıra biyo-güvenliği sağlamak için gerek tesis içinde çalışan personel, gerekse tesisi ziyaret eden kişilerin taşıyabileceği her türlü hastalığın dezenfekte edildiği personel dezenfeksiyon sitemleri sayesinde, tesiste hijyenik koşullar sağlanıyor.