Nevşehir'de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, 53 koyun, keçi yetirticisine 1'er tane Akkaraman ırkı koç dağıtıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, “İlimizin koyun varlığı 138.611baştır. Bakanlığımız tarafından, küçükbaş hayvancılık işletmelerinde akrabalı yetiştirmeden kaynaklanan olumsuzlukların giderilerek, verimliliğin artırılması amacıyla Hayvancılığı Geliştirme Projesi uygulanmakta, proje kapsamında damızlık Koç dağıtımı yapılmaktadır. 2016 yılında, İlimize Hayvancılığı Geliştirme Projesinden 64.998 TL ödenek aktarılmış ve yüzde 25 yetiştirici yüzde 75 devlet katkılı olmak üzere il müdürlüğümüz tarafından Sivas Ulaş Tarım İşletmesinden yetiştiricilere dağıtılmak üzere, 53 adet Akkaraman ırkı koç seçilmiştir. Bakanlık Koyun Keçi Kayıt Sistemine Kayıtlı, en az 100 Baş koyunu olan, Koyun Keçi Birliğine üye, il ve ilçe müdürlükleri tarafından seçilen 53 yetiştiricimize damızlık koçlar verilecektir" dedi.

Tören de üreticiler adına konuşan Hacıbektaş ilçesinden Dursun Keskin, yetiştirici yapılan bu hizmetin hayvanların ıslahında önemli katkıları olacağını söyledi.