Salihli Hayvan Pazarı'nda gerçekleşen damızlık koç dağıtım töreninde, "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi” kapsamında, 81 adet Kıvırcık ve Merinos ırkı damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtım töreninde konuşan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Kaya, projenin amacının sürülerde et ve süt verimini artırmak, kan değişimi sağlamak ve ıslah yöntemi ile ırkı safkan hale getirmek olduğunu söyledi. Kaya, projenin yüzde 75 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesinden, yüzde 25'in yetiştirici desteğiyle uygulandığını ifade etti.

Kaya, Manisa'nın 16 ilçesindeki Koyun Keçi Damızlık Birliğine üye ve en az 100 baş hayvan mevcudu olan yetiştiricilerin talepleri doğrultusunda 60 adet Merinos, 21 adet Kıvırcık ırkı olmak üzere toplamda 81 adet koçun dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Projenin süresinin 2 yıl olduğunu aktaran Kaya, "Bu süre içerisinde koçların satışı veya elden çıkartılması kesinlikle yasaktır. Bunlara uymayanlardan koçun tüm bedeli yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır. Koçlar bu proje için kurulan komisyon tarafından seçilmektedir. Komisyonda 2 Veteriner Hekim, 1 Zooteknist ve Birlik Başkanı bulunmaktadır. Dağıtımlar yetiştiricilerimize kura usulü ile yapılmaktadır” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Manisa Tarım İl Müdürlüğü