2016 yılı ilkbahar döneminde hayata geçirilmesi öngörülmekte olan proje ile yeni doğan kuzu ve oğlakların elektronik olarak kimliklendirilmesi ve kaydının yapılması planlanıyor.

Bu kapsamda, Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet KELEŞ başkanlığında ve Veteriner Hekim Yusuf BAKIR tarafından İl ve İlçe Müdürlüğünde görevli veteriner hekim, veteriner sağlık teknisyeni ve veteriner sağlık teknikerlerine el terminalinin kullanımı ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Koyun ve keçi türü hayvanlarda elektronik kimliklendirmeye geçilmesiyle beraber hayvancılık işletmelerinde küpelenen, aşılanan, sağlık muayenesi yapılan veya sevk edilen hayvanların kayıtları hatasız bir şekilde yerinde yapılabilecek. Ayrıca koyun ve keçilerin elektronik kimliklendirilmesi ve kaydı, sağlıklı ve güvenilir verilerin tutulmasını, hayvan hareketlerinin etkin olarak izlenmesini, hayvan hastalıkları ile mücadelenin desteklenmesini ve hayvancılık desteklemelerinin hedefine ulaşmasını sağlayacak.