Farklı şehirlerden İstanbul’a getirilen kurbanlık hayvanlar bugün itibariyle denetimlerden geçirilerek kente alınıyor. Anadolu yakasında Kuzey Anadolu Otoyolu Yavuz Sultan Selim Köprüsü girişindeki Riva denetim noktasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetlemede hayvanların kulak küpeleri ve pasaportları denetleniyor. Avrupa yakasına götürülecek kurbanlıklar için Trakya'ya geçiş sertifikası, Anadolu yakasında satılacak olanlar içinse veteriner sağlık raporunun bulunması gerekiyor.

Bayramın son gününe kadar devam edecek olan denetimlerde eksik evrakları bulunan hayvan sahiplerine ve kurbanlık hayvanları taşıyan şoförlere para cezası uygulanacak. Şartları yeterli olmayan kurbanlık hayvanlar ise Tuzla’da bulunan hayvan pazarına yönlendirilerek kontrollerin ardından kesimleri yapılacak.

Koronavirüse Karşı Tedbirler Alındı

Denetim noktasında ekiplerin çalışmalarını gözlemleyen İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz, koronavirüs tedbirlerine yönelik açıklamalarda bulunarak, "Kurban pazarlarına giriş ve çıkışlar belirli yerlerden yapılırken maske kuralına dikkat edilecek. Ayrıca ateş ölçümü de pazar girişlerinde yapılacak. Kesim yerlerinde de bazı önlemler alındı. Kesimler üç güne yayıp, bu sene randevulu şekilde yapacağız. Vatandaşlardan ricamız, randevu öncesi kesim yerlerine gitmemelerini istiyoruz” dedi.