Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kurban Bayramı hazırlıkları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Türkiye genelinde kurban olarak kesilebilecek toplam 1,2 milyon büyükbaş ve 3,8 milyon küçükbaş hayvan bulunduğunu açıklayan Pakdemirli, "Mevcut hayvan varlığımız, ülkemizin 2018 yılı kurbanlık ihtiyacını karşılayacak seviyededir" dedi.

Kurban Bayramı nedeniyle hayvan hareketlerinde önemli bir artış yaşandığını ifade eden Pakdemirli, “Bu süreçte bakanlığımızca hem hayvan sevk ve nakillerinde hem de kurban satış ve kesim yerlerinde her tür tedbiri almış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

Veteriner hekimler aracılığıyla illerdeki kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde bu çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Pakdemirli, bu doğrultuda menşelerinde salgın veya bulaşıcı hastalık bulunan, kayıt altına alınmamış, kulağı küpesiz, büyükbaş hayvanlar için pasaportu, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi bulunmayan hayvanların sevklerine, alınıp satılmalarına ve kesilmelerine izin verilmediğini dile getirdi.

Bilindiği üzere Et ve Süt Kurumu, eski Bakan Fakıbaba döneminde Uruguay'dan 30 bin baş kurbanlık ithalatı için karar almıştı. İthalatı ise Ürdünlü Hijazi firmasının ortağı olduğu bir firma yapmıştı. Ülkede ihtiyaç olmamasına rağmen kurbanlık ithalatının yapılması "Ülkede kurbanlığı açığı yok ithalat açığı var!" eleştirilerine neden oldu.

TARIMDANHABER