Toplantıya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Damızlık Sığır ve Koyun Yetiştiricileri birlikleri ile üreticiler katıldı.

Beydeğirmeni bölgesinde büyük bir kamu arazisini aldıklarını ve burada besicileri bir araya getirmek istediklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Şimdiye kadar meslek gruplarının hepsinin önünü açtık ve pek çok esnaf sitesi yaptık. Şimdi besicileri bir araya getirmek istiyoruz. Türkiye'de en önemli et işleme tesislerinin olduğu bir şehirdeyiz. Ancak canlı hayvan üretiminde o kadar iyi değiliz. Hem üreticileri bir araya getirmek ve daha güzel ortamlarda üretimlerini sağlamak hem de canlı hayvan üretimini artırmak için bir besi köyü yapmayı planlıyoruz. Bu işle ilgilenen herkesin, bu konuda otorite olan akademisyenler, yöneticiler ve üreticilerin görüşlerini almak istiyoruz. Başlangıçta iyi bir planlama yapalım ve yanlış yapmayalım diye düşünüyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur" diye konuştu.

Toplantıya katılanlar Başkan Çelik'e, Kayseri'de hayvancılığın durumuna ilişkin bilgi verdiler. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de 2016 yılı ilçeler bazında hayvan mevcutları, işletme sayısı ve işletmelerin durumu ile tarıma dayalı yatırımların desteklenmesine ilişkin sunumlar yaptı.