Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Et ve Süt Kurumu'nun karkas kesim fiyatının artırıldığını açıkladı. Tarımdan Haber olarak dün yaptığımız 'Sonunda iyi bir haber geldi! Kesim fiyatı artıyor ithalat duruyor!' başlıklı haberimizde karkas kesim fiyatlarının artırılarak Polonya'dan yapılan ithalatın durdurulacağını duyurmuştuk.

Sonunda iyi bir haber geldi! Kesim fiyatı artıyor ithalat duruyor! Haber için tıklayın...

Pakdemirli, Malatya'nın Yazıhan ilçesinde Bakanlığın hibe desteğiyle kurulan üretim merkezinin açılışını yaptı. Burada açıklamalarda bulunan Pakdemirli, ithal besilik hayvanda kesimlik fiyatın 26 liradan 28 liraya, yerli besilik hayvanda da kesimlik fiyatı 28 liradan 29 liraya yükseltildiğini bildirdi.

YERLİYİ HER ZAMAN KAYIRIYORUZ

Et üreticilerinin uzun süredir sıkıntılarının olduğunu dile getiren Pakdemirli, "26 lira olan ithal menşeli karkas et fiyatlarını Et ve Süt Kurumu olarak bugünden itibaren 28 lira olarak uygulayacağımızı açıklamak istiyorum. Yerliyi de her zaman kayırıyoruz biliyorsunuz. Yerlideki 28 lira olan karkas et fiyatımızı da bugünden itibaren 29 lira olarak uygulamaya alıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.