Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gıda ve Tarım Küresel Forumu ve 10'uncu Berlin Tarım Bakanları Konferansı'na katılmak üzere geldiği Almanya'da Türk Sivil Toplum Kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi.

Almanya'da ülke hayvancılığı konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan Fakıbaba, ülkenin 1 milyon düveye ihtiyacının bulunduğunu belirterek, “Bunu 20 ay içinde tedarik edeceğiz. Düvelerden sonra ithalat olayımız kapanmış olacak. Bunun inanarak söylüyorum" dedi.

Fransa'dan örnek veren Fakıbaba, “Fransa'da daha önce et ithal ediyordu şimdi ihraç edebiliyor. Türkiye de en kısa sürede et ihraç eden ülke haline gelecek. İnsanımız çalışkan. Eğitim, eğitim, eğitim. Ot olmazsa ana olmaz, ana olmazsa süt ve et olmaz" diye konuştu.

PİYASAYI REGÜLE ETMEK İÇİN İTHALAT YAPIYORUZ

Türkiye'de bazılarının stokçuluk yaptığına ve işlerine geldiği gibi fiyat ayarlamasına gittiğine dikkati çeken Fakıbaba, ''Biz de mal eksikliğinden değil piyasayı regüle etmek için ithalat yapıyoruz'' dedi.

Almanya ile Türkiye arasında da bir karşılaştırma yapan Fakıbaba, ''Bu yağmur bende olsa tohum eksek insan çıkar. Ama 50 derece sıcaklıkta Urfa'da bitki yetiştirmek kolay değil büyük bir başarıdır. Ülkemize güvenmemiz lazım. ABD'yi yeniden keşfetmeye gerek yok. Çalışmalarımız var. Her geçen gün bu konuda daha iyiye gideceğiz. Almanya'da kurallar yüzyıllar öncesinde belirlenmiş ve herkes o kurallara uyuyor. Bizde maalesef hala bazı kuralsızlıklar var. O kuralları uygulayabilirsek 5 yılda çok farklı yerlere geliriz" değerlendirmesinde bulundu.

TARIMDANHABER