Yaşanan mağduriyet, Aydın'da bir üreticinin bölge milletvekiline yaptığı şikâyet üzerine ortaya çıktı. Ak Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın Yenipazar'da yaptığı ziyaretler sırasında Ufuk Yağdereli isminde bir üretici yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.

aydindenge.com.tr'de Erdal Aydın'ın haberine göre; Et ve Süt Kurumu öncülüğünde getirilen ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği vasıtasıyla 60 büyükbaş besilik hayvan aldığını ve bu hayvanlar millileştirilemediği için satamadığını kaydeden Yağdereli, şunları kaydetti:

HAYVANLARIMI SATAMIYORUM

“İthal olarak getirilen büyükbaş besilik hayvanlardan almıştım. Bu hayvanlar millileştirilemediği için son bir aydır boşuna besliyorum ve her geçen gün hayvanlar aldığı kiloyu geri vermeye başladı. Bu hayvanları satamadığım için yeni gelecek hayvanlardan alamıyorum ve sürekli maddi zarara uğruyoruz"

Üreticinin şikayetini dinleyen Milletvekili Mustafa Savaş ise bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile görüşerek sorunu gidereceklerini söyledi.

Sektör temsilcileri, millileştirmede bir sorun yaşanmışsa bunun sadece 50-100 hayvanla ve birkaç üretici ile sınırlı olamayacağının altı çizerken, rakamın daha büyük olmasından endişe ediliyor.

Diğer yandan Bakanlık yetkilileri ise millileştirme sorununun birkaç gün içinde çözüleceğini belirtirken, sürecin neden bu kadar uzadığı ise bilinmiyor.

TARIMDAN HABER