Daha önce herhangi bir nedenle hiç küpe takılmamış büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tanımlama mevzuatımızda yapılan geçici değişiklik ile yaş sınırı olmaksızın küpelenmesi için yeni bir hak verildi.

Bu nedenle herhangi bir nedenle kayıt altına alınamamış (kulağı delik olmayan) her yaştaki sığır-manda cinsi hayvanlar ile koyun-keçi türü hayvanların 31.03.2019 tarihine kadar küpelenerek TÜRKVET'te kayıt altına alınması gerekmektedir.

Gerek yetiştiricilerin bireysel başvurusu, gerek ise aşılama ve küpeleme döneminde Veteriner Hekimler tarafından tespit edilen sığır, koyun ve keçi cinsi hayvanlar küpelenerek yetiştiricilerin mağduriyeti giderilecek.

Ayrıca büyük ve küçükbaş hayvanların hareket, ölüm, kesim, işletmede zorunlu kesimleri ile yetiştiricinin kendisine ve işletmesine ait bilgiler, bildirim süresine bakılmaksızın yukarıda belirtilen tarihe kadar cezasız olarak güncellenecek.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Necdet Çiçek, “Büyükbaş ve küçükbaş hayvanları küpesiz olan yetiştiricilerimizin 31 Mart 2019 tarihine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurmaları sonucunda hayvanlarını küpeletmeleri durumunda herhangi bir cezai işlem uygulanmaksızın küpeleme ve güncelleme işlemleri yapılacaktır.'' dedi.

TARIMDANHABER