Bilindiği üzere sığırlarda ilkbahar aylarında vurulan ve bakanlığın zorunlu aşılarından olan çiçek aşısına BVD virüsü karıştığı ortaya çıkmıştı. Çiçek aşısı ile birlikte vurulan BVD virüsü hayvan ölümlerini artırırken, antibiyotik tedavisi uygulanan hayvanların etleri ise insan sağlığı açısından büyük bir tehlikeyi gündeme getirmişti. Aşı skandalının ardından Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin'in görevden alınması ve sahada hayvanları ölen çiftçilerin susturulduğuna yönelik ciddi iddaların gündeme gelmesi, aşı skandalının daha çok su kaldıracağını gösteriyor. 

TARIM BAKANLIĞINDAN ÇELİŞKİLİ TAVIRLAR

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Gazete tarafından ortaya çıkarılan aşı skandalını teyit ederken, etkilenen hayvan sayısını sadece 106 olarak açıklamıştı. Ancak aşı skandalından etkilenen hayvan sayısı az gösterilmesine rağmen Bakanlığın Türkiye genelinde çiçek aşısını durdurması ve tazminatlı hastalıklar yönetmeliğinde alelacele değişikliğe giderek aşı skandalının neden olduğu hayvan ölümlerinde tazminat ödenmesinin kolaylaştırılması yaşanan çelişkiyi gözler önüne sermişti.

GENEL MÜDÜR DE GÖREVDEN ALINDI!

Aşı skandalının ortaya çıkmasının üzerinden fazla bir süre geçmeden Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin’in de görevden alınması dikkat çekti. 

HAYVANLARIM ÖLDÜ BANA DESTEK OLUN DİYE FERYAT EDEN YETİŞTİRİCİ TELEFONLARA ÇIKMIYOR!

Bakanlık ayağında bunlar yaşanırken, diğer yandan aşı skandalında Konya/Kulu’dan bir yetiştiricinin ortaya koyduğu çelişkili tavırlar çiftçinin susturulduğu iddiasını gündeme getirdi. Konya’nın Kulu ilçesinde hayvancılık yapan Yunus Emre Olhan, Milli Gazete’nin 12 Nisan’daki ‘Tarım Bakanlığı kırmızı alarmda’ manşet haberinin ardından gazeteyi arayarak destek istedi. Hayvanlarına çiçek aşısının vurulmasının hemen ardından 9 tane buzağısının öldüğünü ve Kulu Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün aşıdan dolayı ölümleri kabul etmediğini ve laboratuvarda analiz sonuçlarının beklendiğini kaydeden Olhan, ancak özel laboratuvar analiz sonuçlarına da müdahale edilebileceğini belirterek, Milli Gazete’den destek istemişti.

ANALİZ SONUÇLARI ÇIKTI YETİŞTİRİCİ BİR DAHA TELEFONLARA ÇIKMADI!

Milli Gazete’den destek isteyen yetiştiricinin, analiz sonuçlarından sonra telefonlara çıkmaması dikkat çekti. Destek isteyen yetiştiricinin biranda sessizliğe bürünmesi, 'aşı skandalında çiftçiye baskı mı yapılıyor?' sorusunu gündeme getirdi.

SKANDALIN ORTAYA ÇIKMAMASI İÇİN TAZMİNATLARIN ÖDENMESİ KOLAYLAŞTIRILDI!

Bilindiği üzere aşı skandalı kamuoyundan gizlenirken bu hastalığa karşı tazminat ödemelerinin kolaylaştırılması da yetiştiricilerin tepkisinin önüne geçmeye yönelik bir adım olarak görülmüştü.