Sabah gazetesinin haberine göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi için eylem planı hazırlanmasının talimatını verdi. Plana göre erken kuzu kesimi ve anaç kuzu kesimini önlemek için hayvan başına üreticiye destek verilecek. Üreticiler bakanlıktan 40 lira destek talebinde bulundu. Bakanlığın da bu rakam üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, bakanlığın gerek et ithalatını düşürmek gerekse hayvan popülasyonunu artırmak için hazırladığı eylem planı hakkında bilgi verdi.

Küçükbaş 80 Milyona Çıkmalı!

Erkek küçükbaşların yüzde 90'ının kesime gittiği bilgisini veren Nihat Çelik, "Anaç kuzular da kesime gidiyor. Kuzular 13-14 kilo iken kesime gidiyor ama 3-5 ay elde durdurulursa bu sayıyı ikiye katlar, aile ekonomisi ve kırmızı et açığını kapatmak için önemli bir etken. 43-44 milyon küçükbaş hayvanı yeterli bulmuyoruz. 80 milyonlarda hayvanımız olması lazım. Erken kuzu kesimini engellediğimizde bu rakamlara daha kolay ulaşabiliriz. Burada bir destekleme yapılacağını düşünüyorum" ifadesini kulandı.

TARIMDAN HABER