Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Sagirkaya, önceki gün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından açıklanan hayvancılık yatırımlarına yüzde 50 hibe desteğini, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi.

MEZBAHAYA GİDECEK İNEKLERİ KURTARMAK VARKEN BU SAVURGANLIK NİYE?

Et ve sütün para etmediğine dikkat çeken Sagirkaya, “Mezbahaya gidecek inekleri kurtarmak varken, bu hibelerin de hayvancılığa hiçbir şey kazandırmayacağı aşikarken bu savurganlık niye?” diye sordu.

LÜTFEN YETKİLİLER CEVAP VERSİN

Üretene zarar ettiren bir sistemde yeni işletme kurmak ne kadar mantıklı? Lütfen yetkililer cevap versin” diyen Prof. Dr. Hakan Sagirkaya, yaptığı paylaşımda şu eleştirilerde bulundu:

“Siz bana 7 yıldızlı ahır yapsanız ve içerisine dünyanın en iyi 1000 ineğini koysanız, bırakın %50 hibeyi %100 bedava verseniz ne yazar, süt ve et para kazandırmadıktan sonra? Paranın bu kadar maliyetli olduğu bir süreçte %50 verip batmanın ne alemi var?

Bugüne kadar kaç işletme kuruldu? Kaçı ayakta? Ayakta olanların kaçı gerçekten bu işi iyi götürebiliyor?

Mevcuttaki işletmeleri kurtarmak daha ucuzken, mezbahaya gidecek inekleri kurtarmak varken, bu hibelerin de hayvancılığa hiçbir şey kazandırmayacağı aşikarken, bu savurganlık niye?Sütümüz fazla ise ki fazla olduğuna inanmıyorum, nerede satacağız diye düşünmeye de gerek yok. İhtiyaç sahibi Yemen ve benzeri ülkelere toz halinde bedavaya gönderin hiç bir şey yapamıyorsanız.

Geleceğimizden gıda tedariki açısından ciddi endişe duyuyoruz, serzenişlerimiz bu yüzdendir. Üretene zarar ettiren bir sistemde yeni işletme kurmak ne kadar mantıklı? Lütfen yetkililer cevap versin."

TARIMDANHABER