CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Büyükorhan hayvan pazarında hayvan üreticisi ve köylüleri ziyaret etti.

Hayvan üreticisinin şikayetlerini dinleyen Aydın, hayvancılığın desteklenmediğini ve bitme noktasına geldiğini söyledi.
Aydın, "Bütün dağ yöresinden, Dursunbey'den, Domaniç'ten, Tavşanlı'dan hayvan tüccarlarının geldiği hayvan pazarının 2018 yılında ne hale geldiğini gördük. Alan yok, satan yok, maliyetler, yem fiyatı, gübre fiyatı, mazot fiyatı sattığı etin fiyatını karşılayamıyor. Ancak hala yurt dışından hayvan ithal ederek ne eti olduğu bilinmeyen etler yiyoruz" diye konuştu.
"BU GİDİŞE 'DUR' DEYİN"
"Bütün dünyadan samandan, mercimeğine, yeminden, gübresine her şeyi ithal ettiğimiz bir Türkiye'de hayvancılıkta biterse bu ülke gelecekte neyle beslenecek?" diye soran Bursa Milletvekili, bunun hesabının ülkeyi yönetenlerin vermesinin gerektiğini söyledi. Aydın şöyle devam etti:
"Acilen mazota, yeme, gübreye, sübvansiyonun verilmesi gerekiyor. Bunlar yapılmazsa hayvan üretecek insan bulamayacağız. Çünkü bu işleri bırakan bir daha memleketine geri dönmüyor. Birçok kişi geleneksel olduğu için devam ettiriyor. Hak ettiği parayı kazanamazsa, verdiği emeğin karşılığını bulamazsa doğal olarak bu işleri bırakmak zorunda kalıyorlar. Buradan bir kere daha sesleniyorum. 'Bu gidişe dur deyin.' Her şeyi ithal ederek yandaşlarınıza çıkar sağlamayı bırakın. Bu ülkenin gerçek sahiplerini, insanlarını, evlatlarını kollayın."

TARIMDANHABER