ÖNCE KENDİNİZE SONRA KURUMA KARŞI DÜRÜST OLUN

30 başlık çiftliği kuran Cahit Küçük, 'yatırımcı röportajları' kapsamında kendisi ile yapılan röportajda şunları kaydetti:

"1,5 km ilerimizde dayımızın çiftliği var. Oda simental sağmal çiftliği ve ona ziyarete gelip gidiyorduk. Her gelişimizde de üç beş gün kalıyorduk, on gün kalıyorduk ve ben oradaki sistemi gördüm. Hayvancılık hayalimdeki işti benim. Dediler ki Avrupa Birliği'nin, IPARD'ın böyle bir desteği var. Ondan yararlanın dediler ve TKDK'ya gittik. İlk gittiğimizde bizi çok iyi karşıladılar.

Bize çok iyi anlattılar böyle böyle bir hibe olduğunu söyledik. Biz de bu işi yapmak istiyoruz dedik. IPARD gerçek anlamda dürüst insanların yapacağı işti bence. TKDK çok titiz ve her şeyi dört dörtlük inceliyor. En ufak kelime hatasını bile kabul etmiyor. Şimdi Avrupa Birliği'nin hibesi, bizim ilk görüşmemizde % 50 ile % 65'di o zaman ve benim aldığım hibe oranı % 65. En yükseği ben aldım.

Neden ben aldım, bizim olduğumuz köy dağlık alandı, dağ köyüydü ve %10 oradan aldım. %5 ise 40 yaşın altında olduğum için aldım. Toplamda % 65'lik hibe oranı ile iyi bir şekilde yararlandım. % 65'in haricinde biz KDV'den muafız. Kendi başımıza yapacağımız zaman on baş yapacaktık. Avrupa ile beraber 30 baş yaptık.

Bu işe girmek isteyen insanlar var, meraklı insanlar da var, yapmak isteyen insanlar da var. Bence bu işi yaparken, ilk başta şartlarda dürüst olmanız lazım. İlk önce kendinize karşı dürüst olun, sonra kuruma karşı dürüst olun. Yapılamayacak hiçbir şey yoktur bence. IPARD desteklerinden dolayı Avrupa Birliğine, Tarım Bakanlığımıza ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna bize böyle bir destek böyle bir imkan böyle bir fırsat sağladıkları için teşekkür ederim"