Giresun ilinde yürütülen çiftlik hayvanlarının küpelenmesi ve kayıt altına alınması çalışmaları hakkında İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri verdi:

Giresun ilimizde 2018 yılı ilk altı aylık dönemde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından yürütülen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kayıt altına alınması çalışmaları kapsamında; 0-3 aylık yaş aralığında 24 bin 624 baş sığır cinsi hayvan ve 0-6 aylık yaş aralığında 6 bin 521 baş koyun-keçi türü hayvan küpelenerek elektronik ortamda Türkvet sistemine kaydedilmiştir.

Küpeleme çalışmaları, aşılama kampanyaları ile eş zamanlı olarak yürütülmekte olup, sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasına kadar yetiştiricilerimizin il/ilçe müdürlüklerimize telefon veya sözlü müracaatta bulunmasına istinaden talepler toplulaştırılarak süresi içerisinde karşılanmaktadır.

Hayvanların süresi içinde küpelenerek kayıt altına alınması ve hayvancılık işletmelerinin güncellenmesi yetiştiricilerimizin sorumluluğunda olup; doğum, ölüm/kesim ve alım-satım gibi bildirimleri 7 günlük süre zarfında yapmayan yetiştiricilerimiz cezalı duruma düşmektedirler. Ayrıca küpesiz hayvanların yurtiçinde nakli, satışı, mezbahalarda kestirilmesi yasak olup, sahipleri hayvancılık desteklerinden de faydalanamamaktadır.

Bu kapsamda; 0-3 aylık yaştaki sığır cinsi ve 0-6 aylık yaştaki koyun-keçi türü hayvanlarını küpeletmek isteyen yetiştiricilerimizin il/ilçe müdürlüklerimize müracaatta bulunması gerekmektedir"

TARIMDANHABER