Düzce İl Müdürü Harun Kabaoğlu, 2015 yılında 3'ü Gölyaka İlçesinde olmak üzere toplam 14 kurs açıldığını ve kursiyerlere kurs süresince Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce günlük 20 TL ücret ödendiğini söyledi. Gölyaka'da düzenlenen kurslarda toplam 68 kursiyerin eğitim aldığını ve düzenlenen törende ikramları için kursiyerlere teşekkür etti.

2 SENE ÖNCE BAŞLADI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Aktif İş Gücü Piyasası Programları İşbirliği protokolü çerçevesinde 15-40 yaş arasındaki sosyal güvencesi olmayan kişilere yönelik "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projelerine 2013 yılı Ekim ayından itibaren Türkiye genelinde başlandı.

SÜT ÜRÜNLERİNDEN KAHVALTI

Düzce Gölyaka İlçe Müdürlüğü olarak 2015 yılı Kasım ayında İçmeler Köyü'nde 20 kursiyerin katılımıyla süt sığırı yetiştiricisi kursu düzenlendi. 10 gün boyunca verilen bu eğitimde Süt Sığırı Yetiştiriciliği eğitimin yanında sütün sağımından çeşitli mamuller yapılması konularında da üreticilere teorik ve pratik eğitim verildi. Törende, kursiyerler aldıkları eğitimlerden faydalanarak süt ürünlerinden oluşan lezzetli bir kahvaltı sofrası hazırladı. Kahvaltı sunumu sırasında kursiyerlerin hazırladığı ürünlerin yapım aşamalarını gösteren videolar gösterildi. Kursiyerler adına söz alan Nebahat Akar, başta eğitmen olarak görev alan Veteriner Hekim Hakan Aykan olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek eğitimlerin devamını talep etti.

İL MÜDÜRÜNDEN HEDİYELER

Sertifika Töreninde Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu ve Kurum amirleri, kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Ayrıca Köprübaşı Tarım Kredi Kooperatifi tarafından tüm kursiyerlere kolonya ve çeşitli sebze tohumlarından oluşan hediye paketleri verdi. Program sonunda Gölyaka Kaymakamı Murat Şener tarafından Eğitmen Veteriner Hekim Hakan Aykan'a Teşekkür Belgesi verdi.