Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman yaptığı açıklamada “Şehitkamil İlçemize bağlı Ülkerli kırsal mahallesinde üyelerimize ait 1500 adete yakın küçükbaş hayvan bulunmakta. Çoban kardeşlerimiz yılın 12 ayı hayvanlarını meraya otlatmaya çıkarmaktalar. Bölge sıcak ve kurak olduğundan su ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşamaktaydılar.  Mera alanında bulunan su kuyusundan hayvanlarını sulayabilmek için kova ile su çekmekteydiler. Her üreticimizin yüzlerce hayvanı olduğu düşünüldüğünde sürü büyüklüğüne göre 50 – 100 kova su çekmek zorunda kalıyorlardı.

Çoban kardeşlerimiz elleri ile suyu çektiklerinden elleri çatlamış, kanamakta ve nasır bağlamış artık. Bundan dolayı hayvancılığı bırakanlar ve bırakacaklarını belirtenler var. Bu sorunlarını Birliğimize ilettiler. Bizde Birlik olarak imkanlarımızı zorladık ve bu güneş panel sistemini Ülkerli köyümüzün merasına kurulmasını sağlayarak çobanlarımızın kuyudan su çekme sorunlarını çözdük, su problemleri kalmadı, artık elleri iyileşecek, nasır  bağlamayacak, devamlı temiz içilebilir suları akacak.

Su olmazsa hayat olmayacağı gibi su sorunları çözüldüğünden dolayı üreticilerimiz hayvan miktarlarını arttıracaklarını, yeni hayvancılığa başlamak isteyenlerin olduğunu, artık hayvanlarını sulamak için eve gitmeyeceklerini, çoğu zaman mera da kalacaklarını, merada yatacaklarını belirtiyorlar. İnşallah buradan her bir canlı su içtiğinde bu sistemin buraya kurulmasına vesile olanlara ve katkı sağlayanlara sevabı yazılacaktır. Bizde Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak küçük imkanlarımıza rağmen üreticilerimizin su problemini çözdüğümüz için mutlu ve huzurluyuz’ dedi.