TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, yılda bir defa olmak üzere ülke genelinde "Çobanlar Günü" etkinliği düzenleyeceklerini bildirdi. Çelik, küçükbaş hayvancılığın hükümet tarafından destekleme kapsamına alınmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Çelik, Türkiye'de 33 milyon baş koyun, 11 milyon baş da keçi olmak üzere yaklaşık 44 milyon küçükbaş olduğunu bildirerek, "Ülkemiz bu sayılarla Avrupa'da birinci, dünyada ise dokuzuncu sıradaki yerini korumaktadır. Bu durum sektörümüz adına memnuniyet vericidir." dedi.

TÜDKİYEB'in çalışmaları ve verilmekte olan destekler hakkında bilgi veren Çelik, "Mevzuatta yeniden yasal düzenlemeler yapılarak, ıslah programı kapsamında soy kütüğü tutan yetiştiricilere hayvan başına 100 lira destek verilmesini istiyoruz. İŞKUR tarafından personel alımlarında çoban alımına da yer verilmesini ve en az yüzde 20 kontenjan tanınmasını istiyoruz. Destekleme ödemelerinin Şubat-Nisan aylarında yapılacak şekilde öne çekilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Çelik, çobanların ne gecesi ne gündüzü, ne hafta sonları ne de tatilleri olduğunu belirterek, yılda bir defa olmak üzere ülke genelinde "çobanlar günü" etkinliği düzenleyeceklerini bildirdi.