Kayseri Büyükşehir Belediyesinde tarım ve hayvancılıkla ilgili kapsamlı bir toplantı yapıldı. Toplantıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yapılacak projelerin ele alındığı kaydedildi. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kayseri’nin tarım ve hayvancılığın merkezi olarak anılması için gayret edeceklerini belirterek, bunun için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile dayanışma içinde bir dizi çalışma yapma kararı aldıklarını dile getirdi. 

Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi veren Büyükkılıç, Beydeğirmeni Besi Bölgesi’ndeki çalışmalara hız vereceklerini söyledi. 

Teşviklerin de artacağını kaydeden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Seracılık konusunu gündemimize alacağız. İncesu Subaşı’nda çıkan sıcak su nedeniyle bu bölgeyi seracılık konusunda teşvik edeceğiz. Farklı ilçelerimizde Tarıma Dayalı İhtisas OSB’lerin kurulması için çalışma yapacağız. Lisanslı depoculuğu tavsiye ve teşvik edeceğiz. Toplu ahır için gebe düve alımı konusunda gerekli çalışmaları hızlandıracağız. Et ve Süt Kurumu’nun Kayseri’de kesimhane yapması için çalışmamız devam edecek. Tarım Bakanımıza Cumhurbaşkanımızın huzurunda konuyu aktardık. Tarım ürünleri borsası kurulması için borsamızla birlikte çalışmalar sürdüreceğiz. Türkiye’deki çilek fidesinin yüzde 56’sı Kayseri'de yetişiyor. Bu konuda teşvik ve desteğimiz sürecek. Kabak çekirdeği konusunda yüzde 40’lık üretim söz konusu."

Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik önem verdikleri bir diğer projenin de Erciyes Tarımsal Araştırma Enstitüsü olduğunu dile getiren Memduh Büyükkılıç, enstitünün hayata geçmesi için düğmeye basacaklarını aktardı.