Besi Sığırcılığı Kursunun açılışına; İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yaşar ERDOĞAN, Teknik personel, Başkaynak Köyü Muhtarı ve kursiyerler katıldı.

Başkaynak Köyünde hayvancılığın küçük aile işletmeleri şeklinde yapılmasından dolayı köyde bu kursun açıldığını ifade eden İl Müdürü KARAHAN; “ 10 iş günü sürecek kursumuza 7si kadın 18i erkek toplam 25 çiftçimiz katıldı. Ayrıca gönüllü olarak ders almak isteyen çiftçilerimizde iştirak etti. Kursiyerlerimize Elazığ Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce sağlık sigorta primlerinin ödenmesi, günlük yol ve yemek yardımını içeren zaruri giderler de ödenecektir.

Besi Sığırcılığı kursu sayesinde kursiyerlerimiz mesleğin getirdiği yeterliliği kazanarak; Yem Bitkileri Yetiştirme, Besi Sığırlarının Beslenmesi, Besi Sığırcılığında Sürü Yönetimi, Besi Sığırlarında Sağlıklı ve Kaliteli Kırmızı Et Üretimi, Besi Sığırlarında Hastalık ve Zararlılar ile Mücadele konularında da bilgi sahibi olacaklardır” dedi.

Eğitimin İlçe Müdürlüğü teknik elemanları tarafından verildiğini ifade eden İl Müdürü KARAHAN kursa gösterilen yoğun ilgiden dolayı üreticilere ve kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

TARIMDANHABER