Konuyla ilgili olarak Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Şarkikaraağaç İlçesinde TKDK (Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu)'nın hibe desteği ile kurulmuş olan ve İl Müdürlüğü tarafımızdan 10.12.2014 tarihinde Şartlı Onay verilerek, 10.07.2015 tarihi itibariyle Gıda Kayıt Bilgi Sisteminde Onaylı Gıda İşletmesi Ruhsatı alan Alize Et Kesimhanesi; 2268 ton / yıl kırmızı et üretim kapasitesiyle Şarkikaraağaç İlçesinin hayvancılığına ayrı bir değer katmıştır.

BÖLGE HAYVANCILIĞINA HİZMET EDİYOR

Bunun yanında komşu illerden ve ilçelerden hayvanlarını kestirmek için gelen yetiştiricilerimize de hizmet vermekte olup, bu haliyle Alize Et Mezbahanesi bölge hayvancılığına hizmet eder hale gelmiştir.

İl ve İlçe Müdürlüğümüzdeki mevcut Veteriner Hekimlerimizin denetim ve gözetiminde faaliyetlerini sürdüren Alize Et Mezbahanesinde kesim hijyeni ve genel işletme hijyenine ayrıca önem verilmektedir. Mezbahaneye getirilen hayvanların pasaportlarına bakılarak; kesim öncesinde bütün hayvanlar Veteriner Hekimlerimizce muayyene edilmekte ve kesim sonrası tüm etler - sakatatlar yine Veteriner Hekimlerimizce muayyene edilmek suretiyle sağlıklı bir şekilde insan tüketime sunulmaktadır.

Alize Et Mezbahanesin de özellikle hayvanların bekletildiği padoklarıyla, hayvanların kesiminin yapıldığı modern makineleriyle, kesilen hayvanların ve etlerin taşındığı monaray sistemleriyle, hijyenik zeminiyle ve elde edilen etlerin muhafaza edildiği modern soğuk hava depolarıyla, hayvan sahiplerinin rahatlıkla hayvanlarının tartılarını görebileceği nezih ortamıyla adeta göz kamaştırmaktadır.

Alize Et Kesimhanesi bu haliyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın son yıllarda Kesimhaneler-Mezbahaneler hakkındaki AB müktesebatı çerçevesindeki politikalarının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bu nedenle emeği geçen tüm İl ve İlçe Müdürlüğümüz Veteriner Hekimlerine, TKDK İl Koordinatörlüğüne, İşletme Sahibi olan ve Şarlikaraağaç hayvancılığına değer katan genç müteşebbis Ahmet UĞUR'a teşekkürlerimizi bir borç biliriz."