Protesto esnasında açıklama yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin yedinci ve Avrupa'da birinci olduğu için övündüklerini belirterek, “Ancak tarım ülkesi olan Türkiye, şuanda dünyanın her yerinden et ve hayvan ithalatı yapmaktadır. Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

BİZ İNADINA ÜRETECEĞİZ

Besi ithalatında sayının 700 bine yaklaştığını söyleyen Özkök, “Kasaplık, karkas et ve kemiksiz et ithalatı projesi yanlış bir projedir. Güney Amerika'dan ve Avrupa'dan besilik dana ithalatı ile biz üreticiler yem girdileri ve maliyetlerin çok yüksek olmasına rağmen bizim işimiz diyerek çalışıyoruz. Biz inadına üreteceğiz. Biz Devletimizin yanındayız “ diye konuştu.

İTHAL ET KAFAMIZI KARIŞTIRDI

“Devletimizin şuanda yaptığı et ithalatı ile kafamız karıştı" diyen Özkök, şunları kaydetti: “Devlet üreticisi ile rekabet ederse biz üreticiler Devletimize bizlere asgari ücretli bir iş bulduklarında üretimden çekiliriz. Devlet ticaret yapacaksa eti getirenler samanı, yemi, mazotu da getirsin herkes rahatlasın. Avrupa'nın muhtelif ülkelerinden ne olduğu, hangi hayvana ait olduğu belli olmayan, etlerin Türkiye'deki büyük marketler zincirine vermesi aynı zamanda kasap esnafını ve yerli marketleri de zarara uğratacağı göz önüne alınmalıdır."

TARIMDAN HABER