Dağıtım törenine Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran ve çiftçiler katıldı.

Program öncesinde konuşan Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, “2014 yılında 841 baş Damızlık Boğa, 6606 baş Damızlık Koç ve 158 adet modern Ahır başvurusunun Bakanlık tarafından kabul edildiğini ve geçen yıl Aralık ayı sonunda 50 baş Simental, 50 baş esmer ırkı olmak üzere 100 adet damızlık boğa dağıtımının gerçekleştirildiğini” kaydetti. Gençoğlu, yeni dağıtılan 103 baş damızlık erkek materyallerin çiftçiler için hayırlı olması temennisinde bulundu.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014-2018 yılları arasında, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında dağıtımı yapılacak olan damızlık erkek materyallerin çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Demirkıran konuşmasında, Ağrı'nın büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda ülkemizin önemli bölgeleri arasında yer aldığını ifade etti. Tarım Müdürü bakanlığın uygulamaya koyduğu GAP projesi kapsamındaki damızlık sığır ve koyun işletmelerinin inşaat ve erkek materyal teminin desteklenmesine ilişkin proje kapsamında, bugün gerçekleştirilecek olan ve hak sahibi üreticilere dağıtımı yapılacak olan damızlık erkek materyallerin Ağrı'da büyükbaş hayvancılığının gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını belirti.

İl tarım müdürü Demirkıran, “damızlık koç ve boğa başvurularının sona erdiğini, modern ahır başvurularının da 30 Nisan günü son bulacağını” söyledi.