ÖZEL HABER

Bilindiği üzere Bakanlar Kurulu Kararı ile Et ve Süt Kurumu'na 31 Aralık 2017 tarihine kadar 500 bin baş canlı hayvan ithalatı için yetki verildi. Bu yetki kapsamında ilk ithal hayvanlar dün Türkiye'ye giriş yaptı. Romanya'dan gelen ithal besilik sığırlar, TÜKETBİR aracılığıyla küçük üreticiye dağıtıldı.

FİYATLAR CANLIDA 6-7 LİRA UCUZLADI

TÜKETBİR Başkanı Bülent Tunç, ithal edilen hayvanların çok kaliteli olduğunu belirterek, üreticilerin memnun olduğunu söyledi. Devlet eliyle yapılmadan önce bu hayvanların 5,5, 6 Euro'dan ithal edildiğini hatırlatan Tunç, bu yıl ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in girişimleri sonucunda 3.70 Euro'ya ithal edildiğini bildirdi. Üreticiye ise hayvanların 4 Euro'dan verildiğini dile getiren Tunç, “Üreticinin yaklaşık 1,5, 2 Euro kazanımı oldu. Bu da canlıda kilogram başına hayvanların 6-7 lira ucuzlaması demek. İthal edilecek hayvanlar bu kalitede gelmeye devam ederse inşallah bir daha et fiyatlarını konuşmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Çelik'e teşekkür eden Tunç, bu yıl yapılacak ithalattan 17 bininin TÜKETBİR üyelerine verileceğini bildirdi. Romanya'dan ithal edilen 2 bin hayvan, 'şarole' ve 'limuzin' cinsi hayvanlardan oluşuyor.